Vier leuke activiteiten in Friesland tijdens Pinksteren 2017

0

Op zondag 4 en maandag 5 juni 2017 is het Pinksteren en dat is een uitstekend moment om lekker op pad te gaan. Er wordt namelijk veel georganiseerd en het is (vaak) al lekker weer. Wij hebben vier leuke activiteiten in Friesland tijdens Pinksteren voor je op een rij gezet. Wij wensen je vast veel plezier!

1. Waag een dansje tijdens het Oranjewoud Festival
Van donderdag 1 juni tot en met maandag 5 juni vindt het Oranjewoud Festival plaats. Dit culturele en vooral muzikale festival is werkelijk waar de moeite van een bezoekje waard. Tijdens het festival komen beroemde musici aan je bed zitten om je in slaap te spelen en mag je hardop praten met je buurman tijdens een stilteconcert.

Het Oranjewoud Festival wordt gehouden in de prachtige bossen van Oranjewoud. Een gedeelte van de concerten is gratis te bezoeken terwijl voor een ander gedeelte een lage entreeprijs betaald moet worden. Bekijk de website voor het complete programma.

2. Volg een prachtige kunstroute in Ooststellingwerf
Van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni kunt u bij vele kunstenaars in Ooststellingwerf een kijkje achter de voordeur nemen. Zij openen van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren voor alle nieuwsgierigen en vertellen graag over hun passie en talent.

U kunt alle zestien kunstenaars bezoeken door de uitgestippelde route te volgen, die langs de Tjonger en de Lende loopt. De route is vanaf half mei te downloaden.

 

3. Ontdek de Friese kastelen tijdens de Dag van het Kasteel
Het Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats organiseert op Tweede Pinksterdag de Dag van het Kasteel. Dit is een enorm leuk evenement met als thema dit jaar ‘Rondom Kasteel en Buitenplaats’.  Bezoek op deze dag een kasteel, borg of buitenplaats in je buurt en geniet van de weelderige omgeving.

De tijden waarop de Friese kastelen open zijn, variëren. Ook verschilt de toegangsprijs per locatie. Bezoek de website voor meer informatie over het kasteel dat jij graag zou bezoeken.

4. Sneup urenlang op de Landelijke Pinksterfair in Nijega
Op Tweede Pinksterdag wordt in Nijega een landelijke markt georganiseerd. De markt wordt gehouden op het terrein achter een prachtige boerderij, die op zich al het bewonderen waard is. Meer dan 35 standhouders zullen hun waar tijdens de fair uitstallen.

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis het terrein van de fair op en volwassenen betalen  € 2,50 per persoon voor toegang. De fair duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Delen:

Reacties