Friese Onderneming van het Jaar 2016

0

Verffabrikant Anker Stuy uit Terwispel geeft de provincie Fryslan kleur en verovert de wereld. Genoeg voor de uitverkiezing tot Friese Onderneming van het jaar 2016.

In het krachtenveld van de grote verffabrikanten is Anker Stuy maar een kleintje. Maar met innovaties in verf speelt het familiebedrijf een voorname rol. Niet voor niets dat de kleine, dappere verfproducent de harten wist te stelen van de jury en het publiek voor de prestigieuze Friese ondernemersprijs.

Terechte winnaar
De oorkonde en de bokaal krijgen een mooie plek in de voormalige zuivelfabriek in Terwispel. De vijftig werknemers zijn trots op hun prijs en op hun bedrijf. En terecht, zo doet blijken uit het juryrapport. De jury was eensgezind in haar lof. ‘Een pareltje dat zich staande houdt tussen grote verffabrikanten, milieubewust werkt en ook nog eens de wereld wil veroveren’, zo onderbouwt de jury haar keuze. Ook de meeste stemmen van het publiek gingen naar de verffabrikant.

Onderscheidend vermogen
Anker Stuy is een kleine verfproducent in vergelijking met internationale reuzen als Akzo Nobel, PPG en Sherwin Williams die gedrieën de helft van de wereldmarkt in handen hebben. Zevenduizend andere verfmakers vertegenwoordigen de overige helft. Anker Stuy is één van deze zevenduizend. ‘Wij kiezen bewust voor de industriële markt. Daarin kunnen we ons onderscheiden’, zo stelt Stuy.

Historie
Familiebedrijf Anker Stuy is een samenvoeging van twee familiebedrijven, waarvan drukinkt- en verffabriek ’t Anker al in het jaar 1896 werd opgericht. Het is Adriaan Stuy die in 1946 in Gorredijk begint met de handel in verf en daar later de productie van verf aan toevoegt.

In de Friesland Post van april 2016 een uitgebreide reportage over de winnende verffabrikant Anker Stuy in Terwispel.

Delen.

Laat een reactie achter