Gerecht met een Fries tintje eten? Maak dan deze minestronesoep!

0

Wil jij een gerecht met een Fries tintje eten? Kijk dan snel verder. Wij hebben namelijk een recept voor een vullende minestronesoep voor je klaar staan.

De ingrediënten van de Friese minestronesoep

Op zoek naar een stevige maaltijdsoep? Haal dan de ingrediënten voor deze minestronesoep met Friese droge worst in huis.

Ingrediënten:

  • 500 gram woudbonen (of geweekte, witte droge bonen)
  • 2 Friese droge worsten
  • 300 gram soepvlees (runder)
  • Een pastinaak
  • Twee winterpenen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 preien
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik gepelde tomaten

Overige ingrediënten:

  • Tijm naar smaak
  • Basilicum naar smaak
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze van dit Friese gerecht

Heb je alle ingrediënten verzameld? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan!

  • Was de woudbonen (of witte bonen) en week ze een nacht voorafgaand aan de bereiding in zo’n 1.5 liter water.
  • Kook de volgende dag de bonen in hetzelfde water, samen met de 300 gram soepvlees en de gehele droge worsten.
  • Schep regelmatig om en zorg ervoor dat het schuim van de bonen wordt afgehaald.
  • Haal na een uur sudderen (op middelhoog vuur) de droge worsten uit de pan en laat deze afkoelen.
  • Voeg aan de pan de bouillonblokjes toe en kook de bonen nog een uur. Houd het water tegen de kook aan. Zo blijven de bonen heel en behouden ze hun smaak.
  • Maak nu de pastinaak,  winterpenen, prei en sperziebonen schoon en snijdt ze in kleine stukjes.
  • Prak de tomaten met een vork fijn.
  • Snijd ook de uien en knoflook in kleine stukjes en voeg deze toe aan een pan met dikke bodem, tezamen met een scheutje olie.
  • Voeg na zo’n vijf minuten de gesneden groenten (zonder de geprakte tomaten) toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Na vijf minuten kan ook de bouillon (met vlees en woudbonen) toegevoegd worden aan de pan met groenten.
  • Laat de soep nu 15 minuten doorgaren, tegen het kookpunt aan.
  • Snijd ondertussen de afgekoelde droge worst in dunne plakjes en voeg deze samen met de spinazie en de tomaten toe aan de pan.
  • Voeg tot slot naar smaak de kruiden toe.
  • Na nog zo’n vijf minuten is de soep klaar om opgediend te worden!

Eet smakelijk met Friesland Post!

Wil je meer Fries eten? Wij delen op regelmatige basis recepten met een Fries tintje op onze website. In deze categorie vind je al ons gepubliceerde recepten. Ook publiceren wij iedere maand in ons blad een recept dat is samengesteld door een chef-kok van een Fries restaurant. Houd onze edities dus goed in de gaten voor meer kookinspiratie!

Delen.

Laat een reactie achter