Sportoverzicht Fryslân 22 en 23 november

0

Friesland Post presenteert vanaf deze week Sportoverzicht Fryslân. Elke maandag in een vogelvlucht hét sportoverzicht uit onze provincie. Dit weekend onder andere: een gefrustreerd sc Heerenveen zonder punten in Amsterdam, winst voor Cambuur in Utrecht, volleybaldames van VC Sneek pakken drie punten en schaatster Marrit Leenstra is vroeg in vorm.

Gefrustreerd sc Heerenveen verliest, winst Cambuur in Utrecht

Zaterdagavond wist sc Heerenveen geen punten mee te nemen in de Arena tegen Ajax. De eerste helft een sterker sc Heerenveen wat terecht op voorsprong kwam door een wereldgoal van Lucaino Slagveer (zie bovenstaand filmpje). Een rode kaart vlak voor rust van diezelfde Slagveer leidde na rust een 4-1 nederlaag in.

Cambuur wist zondagmiddag voor het eerst drie punten te pakken op natuurgras. Door doelpunten van Martijn Barto, Bartholomew Ogbeche en de ingevallen Dejan Meleg wist Cambuur met 1-3 te winnen van FC Utrecht.

Dames VC Sneek in topper langs Peelpush

De volleybaltopper vooraf op papier bleek in praktijk ook een echte topper te zijn. Beide teams speelden goed, maar Sneek wist uiteindelijk terecht aan het langste eind te trekken. VC Sneek, de koploper van de Eredivisie, versloegen de Limburgers met 3-1. De eerste set werd gewonnen door Sneek, de tweede door Peelpush. In de derde set had Peelpush een voorsprong van 9-14, maar de dames van Sneek rechtten hun rug en wisten vervolgens zowel de derde als vierde set te winnen.

Schaatster Marrit Leenstra in topvorm

Marrit Leenstra wist op de 1500 meter tijdens het internationale schaatsweekeinde in Seoul de gouden medaille te pakken. In een rechtstreeks duel met Ireen Wüst kwam ze als winnaar uit de strijd. Bijna had ze ook de 1000 meter gewonnen, maar Qishi Li stak daar een Chinees stokje voor. Vorig weekend pakte Leenstra ook al goud en zilver op de middenlange afstanden. Ze gaat in beide klassementen aan de leiding.

Eerste periode in zicht voor UNIS Flyers

De eerste periode kunnen de ijshockeyers van UNIS Flyers bijna niet meer ontgaan. Halverwege de reguliere competitie is de ploeg van coach Chris Eimers nog steeds ongeslagen. De koploper wist zaterdag Laco Eaters uit Geleen met 10-5 te verslaan. Een dag later werd ook het Belgische Herentals aan de zegekar gebonden, 1-4. De beslissing van de eerste periode valt op 21 december. Dan staat het duel met concurrent Tilburg op het programma. De samenvatting van de wedstrijd tegen Laco Eaters is hieronder te zien.

Basketballers van Aris Leeuwarden niet opgewassen tegen Leiden

Een kwartier lang was het een echte basketbalwedstrijd tussen Aris Leeuwarden en Leiden, maar daarna zakte de thuisploeg ver weg. Na vier minuten in het tweede kwart stonden de Leeuwarders nog op een 44-33 voorsprong, maar daarna werd het spel hard minder. Leiden wist met maar liefst 81-101 te winnen, waardoor Aris voor de zesde keer op rij verloor.

Winst voor Harkemase Boys en SWZ Boso Sneek, nederlaag ONS Boso Sneek en Drachster Boys

In de twee hoogste niveaus van het amateurvoetbal waren er gematigde resultaten voor de Friese clubs. Harkemase Boys wist met 2-0 te winnen van WHC en pakte zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen. In dezelfde competitie verloor Drachster Boys met 1-0 op Urk. ONS Boso Sneek verloor met 1-3 van Spakenburg en SWZ Boso Sneek wist de koppositie te behouden door een 0-4 overwinning te boeken op Arnhem AFC. De samenvattingen van Harkemase Boys – WHC en ONS Boso Sneek – Spakenburg zijn hieronder te zien.