De december-editie van Friesland Post staat weer boordevol mooie verhalen uit Friesland. We spreken commissaris van de Koning Arno Brok over het jaar 2021, duiken de keuken in met SVH Meesterkok Albert Kooy, spreken circusdirecteur Sander Balk over het kerstcircus Sander & Friends en nog veel meer!
Nieuws uit Fryslân
- Nu in de winkel: het oktobernummer van Friesland Post
- Nu in de winkel: het septembernummer van Friesland Post
- Nu in de winkel: het augustusnummer van Friesland Post
- Nu in de winkel: het julinummer van Friesland Post
- Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
- Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
- Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
- Feestelijke aanbieding meertalige kinderboeken Waadhoeke

Het woord respect komt uit het hart van de Friese commissaris van de Koning Arno Brok. Hierin ziet de commissaris het fundament voor 'mienskip', voor ieders geluk en voor de toekomst van de Friese cultuur, taal en identiteit.
Smakelijk, gezond en verantwoord eten van Nederlandse bodem, dat omvat kortgezegd het uitgangspunt van Dutch Cuisine, een beweging van chef-koks voor een betere Nederlands keuken. SVH Meesterkok en initiator van Dutch Cuisine vertelt er uitgebreid over in deze Friesland Post.
De putter is een kunstzinnig uitgedost vogeltje. Hij heeft wel wat weg van een harlekijn, zo kleurrijk is het gevleugelde diertje. Fokko Bosker zoekt hem op in het natuurgebied Wikelslân van It Fryske Gea.
Bonne Flapper (83) uit Blauwhuis maakt al zijn hele leven prachtige creaties van hout. Van vogelhuisjes tot kerststalletjes en van hobbelpaarden tot kievitseieren. Zijn pronkstuk? Een Harley-Davidson op ware grootte.
In 2019 vierde circusdirecteur en clown Sander Balk uit Sneek dat hij voor het tiende jaar een lach op gezichten van honderden kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's toverde. In 2020 gooide de coronacrisis roet in het eten voor het circus, maar met zijn onuitputtelijke positiviteit is Sander er niet onder te krijgen.
De Hummelhûzer Rode is een aardappel, maar niet zomaar een: het is een echt Fries streekproduct. Ontwikkeld en verbouwd oor Stinus en Martha Jansen uit Fochteloo en verkocht door 't Hummelhûs te Oudehorne.