Archieven: Magazine

Friesland Post edities

Folle lok en seine yn it nije jier! Wij wensen iedereen een prachtig, gezond en onbezorgd 2020 toe en daarom delen wij in deze editie tips van een aantal specialisten om daaraan bij te dragen. Zo vertelt diëtist Mathilda Wijma van Diëtisten Friesland over zoutarm eten. Lastig? “Het is net als koffie zonder suiker. Je moet afkicken. Dat kan iedereen.…

Lees meer

De laatste kruidnoten, heerlijke kerstkransjes en warme chocolademelk: december is de maand waarin veel wordt gesnoept! En voor het nieuwe jaar aanbreekt – met goede voornemens als gezonder eten en afvallen – attenderen we je nog graag even op de Akkrumer Brok.
Deze heerlijke koek met speculaaskruiden wordt gebakken in Akkrum door Marten Boonstra.
 De bakker is afkomstig uit een bakkersfamilie,…

Lees meer

Waar de zon volop scheen tijdens de oogst 
van de kweeperen van Puur Fruit Uit de Boomgaard, kwam de regen enkele dagen later met bakken uit de lucht. Het is herfst, volop herfst. De uitgelezen kans om in een luie stoel te genieten van alweer een nieuwe, veelzijdige Friesland Post! Zo lees je onder andere het verhaal van Sherida Spitse.…

Lees meer

Na een heerlijke zomerperiode vertoeft menigeen nu steeds vaker binnen. En dus is het fijn als uw huis ook echt als thuis voelt! In deze wooneditie vertelt feng shui-expert en energiecoach Paula van Diepen u daarom hoe u zich zo energiek en blij mogelijk kunt voelen in uw eigen woning. “Je leefomgeving heeft een directe invloed op hoe je je…

Lees meer

“Je dacht dat er geen einde aan kon komen, maar voor je ‘t weet is heel die zomer al weer lang voorbij”, zong Gerard Cox in 1973. Om die heerlijke zomer de gehele maand september nog vast te houden, hebben wij ook deze september-editie weer in een zomers jasje gestoken. Zo gingen we voor de allerlaatste keer dit jaar op…

Lees meer

Het is volop zomer in Fryslân en toch ging onze landschapsjournalist Fokko Bosker op zoek naar de winterkoning. “De winterkoning houdt anders dan zijn naam doet vermoeden helemaal niet van strenge winters, daarin delft hij het onderspit”, aldus Fokko. Zijn reportage met volop bijzondere wetenswaardigheden leest u vanaf pagina 14. Ook de rest van de journalisten en fotografen ging op…

Lees meer

Een nieuwe editie, een nieuwe uitdaging. Iedere maand trachten we weer een interessante selectie voor het voetlicht te brengen van al dat mooie wat onze provincie te bieden heeft. Variatie en balans tussen inhoud en beeld zijn daarbij belangrijke aspecten om het voor u als lezer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Deze editie hebben we nog iets meer ons best…

Lees meer

Met zomerse temperaturen gaat menig Fries op zoek naar een beetje verkoeling. Ook wij! Op een zonovergoten dag stapten we in de auto om ijsboerderij Margje 24 te bezoeken. Een ijsboerderij die is ontstaan uit liefde voor het boerenleven: “In eerste instantie ontstond de ijsboerderij, omdat mijn vrouw Deborah een ander doel zocht. Maar de ijsboerderij is niet alleen daarom…

Lees meer

We gaan langzaam maar zeker richting de zomer en dat zie je stiekem al een beetje terug in deze editie. Zo snoepten we in IJlst van de zomerse sinaasappelkwark van De Wylde Boerinne. In 2017 maakten wij via het wereldwijde web al kennis met dit bedrijf. Toen stond het zuivelconcept van eigenaren Watze en Marja nog in de start- blokken.…

Lees meer

We mochten in februari ook al genieten van een paar heerlijke ‘lente’dagen, maar nu het is toch echt officieel lente. De tuinstoelen kunnen weer naar buiten, de bloemen staan volop in bloei én men kan weer volop genieten van het vlinder- labyrint in Lippenhuizen. Onze journalist Gert Tabak trok zijn schoenen uit en liep op blote voeten over de graspaden…

Lees meer