5 activiteiten in Friesland op 1, 2 en 3 februari 2019

0

De tiid hâldt gjin skoft minsken! Het is tijd voor het eerste weekend van februari én ook voor dit weekend hebben wij een vijftal leuke activiteiten – die plaatsvinden in Friesland- op een rij gezet. Heb jij tips voor een activiteit voor het volgende weekend, of wellicht een tip voor later deze maand?
Laat het ons dan weten onder dit bericht!

1. De Winterfiets Elfstedentocht!
Na een aantal nachten vorst, trad helaas een periode van dooi in én dus ligt er nog geen Elfstedentocht in het verschiet. Wél is er een alternatieve Elfstedentocht gepland: en wel de WinterFiets Elfstedentocht. Na de start vanuit de legendarische Elfstedenhal in Leeuwarden (Friesland) zaterdagochtend, volgen de deelnemers de 205 km lange route, die zo dicht mogelijk langs het traditionele Elfsteden schaatsparcours gaat. Zo komen ze bijvoorbeeld over het beroemde, maar lastige bruggetje bij Bartlehiem en het unieke tegelbruggetje. 

De weerberichten voor het aankomende weekend zijn niet heel rooskleurig, dus de deelnemers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Ga jij ze aanmoedigen?

Meer informatie is te vinden op de website van de WinterFiets Elfstedentocht.

2. Tijd voor vogelpraat in Lauwersoog
Heb je vragen over vogels of misschien over een fenomeen in de natuur? Kom dan naar het spreekuur van de boswachter van Staatsbosbeheer. Aanstaande zaterdag is het weer tijd voor het ‘vogelpraat met de boswachter’. Hij beantwoordt graag je vragen en vertelt alles over de vogels die op dit moment in het Lauwersmeergebied verblijven. Dit gebied is één van de belangrijkste vogelgebieden in West-Europa. In dit afwisselende landschap van water, eilandjes en ruige graslanden eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten.

Meer informatie is te vinden op de website van NP Lauwersmeer.

3. Priuwe mei Reitse in Dokkum
Na de officiële opening voor obligatiehouders en relaties op vrijdag 1 februari, is er op zaterdag 2 februari voor iedereen de gelegenheid om binnen te kijken bij de nieuwe zuivelcoöperatie ZUCO in Dokkum! ZUCO zal binnenkort starten met het verwerken van ambachtelijk kleinschalige dagverse melkstromen tot authentieke zuivelproducten met ware identiteit.

Aanstaande zaterdag is publiek van 10.00 tot 16.00 uur welkom tijdens het open huis! Kom een kijkje nemen en kom proeven in de ambachtelijke zuivelmakerij in het authentieke stadspand te hartje Dokkum. Het bestuur, personeel en gastheer Reitse Spanninga heten publiek van harte welkom op de Zijl!

Meer informatie is te vinden op de website van ZUCO Dokkum.

4. Proeven in de Noordelijkste Wijngaard van Nederland
Je kunt dit weekend niet alleen heerlijke producten proeven in Dokkum! Aanstaande zondag is het proeflokaal van de Noordelijkste Wijngaard van Nederland ‘Frysling’, namelijk weer geopend. Van 14.00 tot 17:00 uur is de Frysling geopend voor de verkoop van wijnen en proeverijen! In het woudhuisje is een speciaal proeflokaal met houtkachel ingericht, waar het gezellig toeven en proeven is.

Meer informatie is te vinden op de website van de Frysling.

5. Genieten van de film ‘WAD’ in Leeuwarden
Lyrisch is menigeen over de film ‘WAD’! Deze eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied is afkomstig van Ruben Smit (bekend van ‘De Nieuwe Wildernis) en zijn crew. Zij laten laten een registratie zien van dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Met filmbeelden waarvan u zich serieus zal afvragen of dit echt Nederland is! De beelden zijn niet geschoten met standaard camera’s, maar ook met drones en onderwatercamera’s.

Meer informatie is te vinden op de website van Slieker Film.

Wat te doen in Friesland in februari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties