Close Menu
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het novembernummer van Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Friesland Post
    • Nieuwsrubrieken
      • Column
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    Word abonnee
    Tip de redactie
    0 Shopping Cart
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    Word abonnee
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Home»Algemeen»Friese peulvruchten op internationaal podium
    Algemeen

    Friese peulvruchten op internationaal podium

    onze redactieDoor onze redactie28 oktober 20141 minuut leestijd
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Historische Friese peulvruchten als Wâldbeantsjes, Reade Krobben en Kollumer Zoete Erwten waren van 23 tot en met 27 oktober te bewonderen in het Italiaanse Turijn. Op de grote internationale Slow Food beurs ‘Salone del Gusto/Terra Madre’, kwamen duizenden koks, producenten, boeren, vissers  en consumenten uit alle delen van de wereld samen om lokale voedselproductie te promoten.

    foto: horecaverswinkel.nl
    foto: horecaverswinkel.nl

    De bijzondere Friese peulvruchten zijn opgenomen in de Ark van de Smaak; een database van Slow Food Nederland die bijzondere streekproducten van Nederlandse bodem van de ondergang moet redden. Wâldbeantsjes en Reade Krobben worden geteeld door een klein aantal telers in De Friese Wouden. Kollumer Zoete Erwten worden geteeld in het Waddengebied bij Sint Jacobiparochie.

    De Slow Food beurs en foodconferentie Salone del Gusto/Terra Madre is een tweejaarlijks terugkerend evenement. Foodcommunities en Slow Food-afdelingen over de hele wereld stellen lokaal eten en duurzame lokale voedselproductie centraal. Naast de promotie van de lokale meegebrachte waren uit alle uithoeken van de wereld, praten deelnemers ook over de maatschappij, toekomst en filosofie omtrent lekker, puur en eerlijk eten.

    Delen: Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Vorig artikelFriese restaurants in Lekker Top 100
    Volgend artikel Lezersfoto: spinnenweb met dauw
    Gerelateerde berichten

    Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân

    Oproep: De Lawei zoekt oorlogsverhalen uit Drachten of gemeente Smallingerland

    Prikkelavontuur tijdens de voorjaarsvakantie

    Laat een reactie achter Cancel Reply

    Boekentip: SKS jubileumboek
    • SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Deze maand in de Friesland Post
    27 november 2025

    Decembereditie 2025

    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacyverklaring
    • Privacyinstellingen
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.