Friese peulvruchten op internationaal podium

0

Historische Friese peulvruchten als Wâldbeantsjes, Reade Krobben en Kollumer Zoete Erwten waren van 23 tot en met 27 oktober te bewonderen in het Italiaanse Turijn. Op de grote internationale Slow Food beurs ‘Salone del Gusto/Terra Madre’, kwamen duizenden koks, producenten, boeren, vissers  en consumenten uit alle delen van de wereld samen om lokale voedselproductie te promoten.

foto: horecaverswinkel.nl

foto: horecaverswinkel.nl

De bijzondere Friese peulvruchten zijn opgenomen in de Ark van de Smaak; een database van Slow Food Nederland die bijzondere streekproducten van Nederlandse bodem van de ondergang moet redden. Wâldbeantsjes en Reade Krobben worden geteeld door een klein aantal telers in De Friese Wouden. Kollumer Zoete Erwten worden geteeld in het Waddengebied bij Sint Jacobiparochie.

De Slow Food beurs en foodconferentie Salone del Gusto/Terra Madre is een tweejaarlijks terugkerend evenement. Foodcommunities en Slow Food-afdelingen over de hele wereld stellen lokaal eten en duurzame lokale voedselproductie centraal. Naast de promotie van de lokale meegebrachte waren uit alle uithoeken van de wereld, praten deelnemers ook over de maatschappij, toekomst en filosofie omtrent lekker, puur en eerlijk eten.

Delen:

Reacties