Bekende Friezen in Friesland Post

0

Heel wat bekende Friezen stonden de afgelopen veertig jaar in Friesland Post.  Zo vertelde Cabaretier Rients Gratama in 1992 over zijn leven, de vrijheid en het werk: ‘Miskien sil ’t net sa maklik ôfrinne as ik hoopje, mar wa’t dea is hat ferlern, wa’t libbet hat gelyk. Dochs hooopje ik noch wol in moai skoft fan it libben genietsje te kinnen èn fan myn frijheid èn fan myn wurk.’ Had Gratama ruim twintig jaar geleden durven hopen dat hij op 82-jarige leeftijd nog steeds op de planken zou staan?

Voormalig SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan kondigde in 2003 bij aanvang van het nieuwe seizoen in Friesland Post zijn afscheid aan. Hij zei daarover het volgende: ‘Tot voor twee jaar heb ik er nooit over nagedacht om te stoppen, maar wel besefte ik dat er toch eens een eind aan moest komen. Er is naast het voetballen een ander leven en daar wil ik nu meer inhoud aan gaan geven.’  Wat zijn er van Foppe’s plannen terecht gekomen?

En wat waren de ambities van de jonge Sven Kramer in 2005?

In de nieuwste Friesland Post blikken we met bekende Friezen terug en vooruit. De december editie ligt vanaf 28 november in de Friese winkels.

Welke bekende Fries zou jij in 2015 graag terug willen zien in Friesland Post?

Foto: I Love Fryslân

 

Delen:

Reacties