De nieuwe Friesland Post is uit!

0

December is de maand van feestelijkheden. Sinterklaas komt cadeaus langsbrengen, de kerstdagen staan voor de deur en het jaar wordt op oudejaarsdag weer feestelijk afgesloten. Van de gloednieuwe Friesland Post, die vrijdag in de winkels ligt, kun je onder meer het volgende verwachten:

Cover dec 201440 jaar Friesland Post
Nog  een keer blikken we in het kader van ’40 jaar Friesland Post’ terug op het verleden. Uitspraken die bekende Friezen in het verleden deden, leggen we onder een vergrootglas. Zijn de verwachtingen van bijvoorbeeld regisseur Steven de Jong, topsporter Sven Kramer, en tv-presentator Wilfred Genee eigenlijk wel uitgekomen?

Kersmarkten & Kerstactiviteiten
De sfeer neemt toe, waar de temperatuur daalt. Tijdens de koude decemberdagen kenmerkt onze provincie zich door de prachtige verplichtingen en gemoedelijkheid. Ook dit jaar zijn deze kenmerken weer aanwezig bij de vele kerstmarkten. Friesland Post brengt voor u in kaart waar de glühwein, een warme hap en natuurlijk talloze kraampjes op u wachten. Bovendien hebben we een selectie gemaakt van de meest sfeervolle winteractiviteiten in  Fryslân.

Blik op Leeuwarden In december richten we onze blik op de hoofdstad van Fryslân: Leeuwarden. Ontdek alles over cultureel Leeuwarden, interessante uit-tips voor december en grappige feitjes. Friesland Post was daarnaast weleens benieuwd naar de mening van Leeuwarders over ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018’. Weten de mensen eigenlijk wel dat hun stad deze titel heeft gekregen? Je leest het in de Friesland Post.

Fries om Utens
Bijna twintig jaar geleden emigreerde Hans Olijve vanuit Buitenpost naar Hong Kong . In 2007 verruilde hij dat land voor Singapore. Hij ging werken bij Artsen Zonder Grenzen. Voor die hulporganisaties verblijft hij momenteel in Guinee, een van de West-Afrikaanse landen die zwaar getroffen is door de Ebola-epidemie. Friesland Post sprak de Fries over zijn werkzaamheden in moeilijke omstandigheden.

Onthaasten op de Bildtpollen
Tussen zwarte haan en de pier bij Holwerd ligt Noard-Fryslân Bûtendyks, met 4180 hectare een van de grootste kweldergebieden van Europa. Behalve kwelderwerken zijn er ook slikvelden, zilte grasvelden, en zomerpolders. In het winterhalfjaar is het gebied overal toegankelijk. Je kunt er uitgezette routes volgen, maar mag er ook vrijelijk rondzwerven. Friesland Post deed het laatste.

Delen:

Reacties