De vijf leukste evenementen in Friesland op 23 en 24 april

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 23 en 24 april allemaal te doen is.

1. Spanning en sensatie in Smallingerland
Aanstaande zaterdag vindt er een ouderwetse overlevingstocht met Skûtsjes plaats in de gemeente Smallingerland. De race voert langs de dorpen Oudega, Smalle Ee, Opeinde, Rottevalle en het buurtschap Buitenstvallaat. In de dorpen moeten de deelnemers een aantal opdrachten uitvoeren. Een leuk spektakel om te aanschouwen!

Meer informatie vind je op www.turfracesmallingerland.nl.

2. Bewonder keramiek in Leeuwarden
In Keramiekmuseum Princessehof vind je een tentoonstelling van de succesvolle jonge ontwerper Olivier van Herpt. Hij creëert met een 3D-kleiprinter keramische texturen en vormen die met traditionele methoden onbereikbaar zijn. Aanstaande zaterdag geeft Van Herpt een demonstratie waarbij je met eigen ogen kan zien hoe zijn prachtige kunstwerken tot stand komen.

Meer informatie vind je op www.princessehof.nl.

3. Genieten in Boksum
De Friese media is lovend over de nieuwe muziekvoorstelling ‘Libbene Stiennen’ van de Friese singer/songwriter Piter Wilkens. Hij maakte de voorstelling ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken in 2015. Aanstaande zondag kun je genieten van Piter zijn mooiste nummers in de Sint Margryttjerke in Boksum.

Meer informatie vind je op www.piterwilkens.nl.

4. Kijkje achter de schermen in Joure
Ben jij ook zo benieuwd naar wat er in het historische gebouw aan de Zijlroede in Joure wordt gebouwd? Kom dan aanstaande zaterdag en/of zondag naar Jachtwerf de Jong. Dit bedrijf opent tijdens de Hellingdagen haar mooie, houten hellingdeuren voor bezoekers. Neem deel aan de rondleiding en zie welke bouwstadia een schip doorloopt.

Meer informatie vind je op www.jachtwerfdejong.nl.

5. Op zoek naar vintage in Joure
Joure is dit weekend ‘the place to be.’ Breng aanstaande zaterdag en/of zondag ook eens een bezoekje aan de tuin van Museum Joure. Hier vind je diverse kramen met vintage kleding, brocante, antiek, sieraden, tuindecoraties en nog veel meer. In de gebouwen van het museum worden bovendien enkele demonstraties gegeven. Zo vind je er een klokkenmaker, een zilversmid, een drukker en een bakker.

Meer informatie vind je op www.museumjoure.nl.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties