De vijf leukste evenementen in Friesland op 28 en 29 mei

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 28 en 29 mei allemaal te doen is.

1. Prentbriefkaartenbeurs in Joure
Voor de tweede keer organiseert J&J een prentbriefkaartenbeurs! Op zaterdag 28 mei komen vijftien handelaars uit het gehele land naar Joure. Hier zullen zij verschillende kaarten aanbieden. Zo vind je er kaarten met steden en dorpen, maar zijn er ook kaarten met thema’s als: vervoer, dieren, filmsterren en illustraties. Heb je zelf nog bijzondere prentbriefkaarten liggen? Dan kun je deze aanstaande zaterdag gratis laten taxeren.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Met de trein door Lemmer
Aanstaande zaterdag kun je samen met je kinderen en/of kleinkinderen een ritje maken in een vrolijk treintje. Bij het oude gemeentehuis aan de Gedempte Gracht 2 in Lemmer kun je opstappen. Neem plaats in het elektrische treintje met twee wagonnetjes en ontdek Lemmer op een unieke manier.

Meer informatie vind je op deze website.

3. Sneupen in Balk
Ben je een liefhebber van markten? Breng dan morgen een bezoekje aan Balk. In het kader van ‘Feestweek Balk’ wordt er een gezellige voorjaarsmarkt georganiseerd. De kraampjes staan opgesteld rondom de Luts (in het centrum van het dorp).

Meer informatie vind je op deze website.

4. Festival op straat in Leeuwarden
Dit weekend is het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende Fries StraatFestival. Prachtig straattheater en de meest swingende muziek vind je op zaterdag en zondag in de Friese hoofdstad. Een uniek poptheater, verrassende dansacts en muziek van bekende band Causes maken het tot een onvergetelijk weekend.

Meer informatie vind je op deze website. In de mei editie van Friesland Post vind je bovendien een artikel over het festival!

5. Het Flinke Festival in Hemelum
Houd je van goede muziek, een ontspannen sfeer en lekker eten? Kom dan aanstaande zondag naar het Flinke Festival in Hemelum. Hier zullen bekende bands als DIFF, Son Mieux en Afslag Sneek het podium betreden. Voor kinderen is er een divers programma opgezet waarbij onder andere Circus Saranti haar opwacht zal maken. Honger gekregen? Struin dan langs de foodtrucks en je vind ongetwijfeld iets lekkers!

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties