De vijf leukste evenementen in Friesland op 26 en 27 december

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 26 en 27 december allemaal te doen is.

1. Loop de extra kilo’s er weer af in Bakkeveen
Wat extra kilo’s aan het kerstdiner overgehouden? Loop ze er meteen weer af! Traditiegetrouw wordt er op Tweede Kerstdag rondom Bakkeveen een kerstwandeling georganiseerd. Ook dit jaar gaat een aantal natuurliefhebbers dus weer op pad. Inmiddels doen duizenden mensen mee, die genieten van de prachtige omgeving.

De wandeling start tussen 10.00 uur ’s ochtends en 14.00 uur ’s middags in Dundelle. Er zijn verschillende routes uitgezet dus zowel de ervaren als beginnende wandelaar kan zijn of haar hart ophalen. Na het uitlopen van de wandeling krijgt iedere deelnemer een medaille en kom snert. De deelname kost overigens € 4,50 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen. Meer informatie vind je op de website van Bakkeveen.

2. Bewonder zeldzame oldtimers in Raerd
Van 26 tot en met 31 december 2015 wordt er bij de familie Miedema in Raerd een oldtimershow gehouden. Op de show zijn diverse oldtimers en oude motoren te zien. Erg leuk voor de liefhebber en kenner, maar ook interessant voor andere Friezen. Je kijkt er namelijk je ogen uit.

De show is elke dag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Entree kost € 2,00. Meer informatie vind je hier.

3. Geniet met de kinderen van workshops in Leeuwarden
In de kerstvakantie is het Friese museum Princessehof een heus kinderparadijs! Er worden allerlei bijzonder leuke workshops voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen kinderen vanaf 5 jaar wijze wandbordjes of een eigen miniatuur dierentuin maken.

Het opgeven van je zoon of dochter kan bij de museumbalie. Dit is gewoon mogelijk op de dag van de workshop zelf. Toegang is gratis voor kinderen en volwassenen betalen de gebruikelijke prijs. Op de website van het Princessehof kun je alle workshops bekijken.

4. Ga schaatsen in Appelscha
Een witte kerst kunnen we helaas vergeten! Wees echter gerust: het winterse gevoel kun je toch in Appelscha vinden! Hier wordt namelijk een kunstijsbaan aangelegd. Op zondag 27 en maandag 28 december 2015 ligt er op de Boerestreek in Appelscha sowieso een ijsbaan.

Iedereen is welkom. Ook wanneer je geen schaatsen hebt. Deze kun je bij de baan lenen. Toegang is gratis en op zondag kun je er van 11.00 uur ’s ochtends tot 21.30 uur ’s avonds terecht. De baan is ’s avonds prachtig verlichten er is koek en kopie verkrijgbaar.

5. Winkel de portemonnee leeg in Sneek
Op zondag 27 december 2016 is er in Sneek een extra koopzondag georganiseerd. Ga na de gezellige kerstdagen dus lekker winkelen in deze sfeervolle stad. Dan kunnen de gekregen cadeaubonnen meteen worden ingeleverd.

De redactie van Friesland Post wenst iedereen fijne kerstdagen toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties