Ernst Daniël Smid en Coosje Smid in nieuwe Friese film

0

In de nieuwe Friese film ‘De volgende dag’ blijven vader Ernst Daniel Smid en zijn dochter Coosje Smid eigenlijk wel een beetje zichzelf. In ‘De volgende dag’ spelen zij ook vader en dochter, maar met een somber tintje: er is geen moeder meer.

Het verhaal gaat over twee echtparen die elk jaar samen op vakantie gaan. Wanneer beide echtgenotes komen te overlijden, één door kanker en de ander vanwege een plotseling ongeval, besluiten de mannen om de jaarlijkse vakantie toch doorgang te laten gaan. Ernst Daniël Smid en Bartho Braat vertolken de rollen van de twee echtgenoten en Coosje Smid speelt de dochter van haar vaders personage. Naast dat zij de rol van dochter gaat vervullen zal zij ook de titelsong gaan schrijven en zingen.

Ook hebben Poal Cairo en Jet de Jong een hoofdrol in de Friese film.  Regisseuse Jikke de Haan zorgt dat alles in goede banen verloopt. Het scenario is geschreven door Jikke de Haan en haar moeder Dorothé van Engelen.  De film speelt zich af in Friesland en is 5 tot en met 8 maart opgenomen in Lauwersoog.

Delen:

Reacties