Bijna veertig jaar lid

0

Jacob Zijlstra kreeg in 1978 van zijn vrouw Imy een mooi Sinterklaascadeau: een jaarabonnement op de Friesland Post. Het was de start van een trouw lidmaatschap dat nog altijd voortduurt. Hij en zijn vrouw zijn bijna veertig jaar lid.

Zijlstra Heerenveen 5

Regelmatig neemt Jacob een kijkje in zijn Friesland Post verzameling die uit meer dan 400 exemplaren bestaat. Om zomaar even iets op te zoeken of om een specifiek artikel nog eens terug te lezen. Ondanks het feit dat alle nummers hem bijna even lief zijn, springt voor hem toch het maartnummer van 1979 eruit. ‘Hierin wordt uitgebreid ingegaan op de zeer strenge winter van dat jaar. Natuurlijk vergeet je zo’n gebeurtenis nooit meer. Ik weet nog goed dat er voor de radio werd gezegd: “Harmen Siezen ontdekt de Friezen”. Maar mede dankzij deze FP beleef ik die winter iedere keer weer opnieuw. De verhalen, de foto’s, ik vind het prachtig. Nee, dit nummer gaat nooit de deur uit!’

Zijlstra Heerenveen 6
Mijn favoriete item is de column van Annemarie Postma. Ik vind haar zo’n sterke vrouw. De manier waarop zij haar levensverhaal en dat van anderen verwoordt, dat vind ik zo mooi. Ook de column van Klaas Jansma lees ik iedere maand met veel plezier.’

Delen:

Reacties