Friese initiatieven in ideeënwedstrijd VSBfonds

0

Dit jaar bestaat het VSBfonds 25 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een ideeënwedstrijd uitgeschreven. Het fonds heeft alle Nederlanders opgeroepen een idee aan te dragen, rondom sociale of culturele activiteiten.

Aan de oproep is massaal gehoor gegeven. Er is nu een groot aantal deelnemers, uit alle windstreken van het land. Zij hebben één voor één hun idee gepitcht voor de camera en moeten nu zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De ideeën met de meeste stemmen maken kans op geldprijzen van € 2.500,- en € 25.000,-. Met deze bedragen kunnen de initiatieven worden gerealiseerd.

De Friese deelnemers

Ook in de Friese provincie zijn heel wat mooie ideeën bedacht. Negen Friese deelnemers hebben het idee laten vastleggen op camera. Momenteel heeft het idee van expertise- en behandelcentrum Fier de meeste stemmen. Fier wil geweld in relaties helpen voorkomen en stoppen. Bovendien biedt de organisatie hulp bij de gevolgen van dit geweld.

Het idee waarmee Fier deelneemt aan de wedstrijd is een theatervoorstelling over geweld in afhankelijkheidsrelaties. Met deze voorstelling willen ze bewustwording in de samenleving creëren. Nieuwsgierig naar de pitch? Bekijk deze dan hier.

Meer informatie

Als je meer wil weten over het jubileum van het VSBfonds of je stem wil uitbrengen kan dat op de website vsbverzilverjeidee.

Delen:

Reacties