Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 maart

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 maart? Je leest het onderstaand!

Ontdek de lente tijdens wandeltocht ‘voorjaar komt er aan’ in Leeuwarden
Vrijdag vertelt een gids van it Fryske Gea tijdens deze twee uur durende wandeling over allerlei verschijnselen die in de lente plaatsvinden. Die zijn bij de Grote Wielen goed te bewonderen. Dit natuurgebied, dat op een steenworpafstand van de stad Leeuwarden ligt, is een belangrijk vogelgebied en het landschap bestaat uit meertjes, moerassen en veen.

Kijk voor meer informatie op deze website

Vier St. Patricksday met Ines Bergsma’s klankbeeldvertelling in Balk 
Vrijdag houdt Ines Bergsma in Balk een Friese vertelling van de thriller ‘It Eagleton Segel’ van Arjen Terpstra. Het veelbewogen drama speelt zich af in 955 en 1653 en ademt de Ierse zweer. Marije de Vries-Siemensma (fluit) en Jelle Douwe de Vries (snaredrum/bongo) begeleiden het verhaal met passend beeld en geluid.

Kijk voor meer informatie op deze website

Lach en huiver tijdens toneelstuk Jus D’ Orange Mei In Tik in Damwoude
In deze humoristische thriller gaat Ellen Woudenberg op onderzoek uit als haar hoogbejaarde oudtante zich vreemd gedraagt. Ze vertrouwt de verpleger die bij haar in huis woont absoluut niet. Vooral niet als een notaris langs komt om wat wijzigingen in het testament aan te brengen. Maar er zijn nog andere mensen die zich verdacht gedragen. De huishoudster heeft ook alles van dichtbij meegemaakt. En zelfs Ellen zelf wordt verdacht. Zaterdag vind je in Café De Kruisweg uit wat er echt gebeurd is.

Kijk voor meer informatie op deze website 

Vier SPRINGtijd met Ierse band Corner Boy in Heerenveen 
Het is weer lente en dat mag gevierd worden. Het komende voorjaar kan je in het Posthuis Theater in Heerenveen elke zondag naar live muziek luisteren. Ierse band Corner Bay luidt aanstaande zondag om 15.30 uur SPRINGtijd in. De band combineert traditionele instrumenten zoals de banjo, fiddle en mandoline met hedendaagse Ierse Folksmuziek.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Ga op zoek naar de beste literatuur tijdens het Boekenfestijn Leeuwarden
Van 16 tot en met 19 maart vind in het WTC Expo in Leeuwarden het boekenfestijn plaats. Op deze markt vind je duizenden nieuwe boeken, maar ook puzzels, spellen en hobby -artikelen. En dat met een korting tot soms wel 90%. Het aanbod bestaat uit door boekhandels retour gestuurde boeken, restvoorraden of licht beschadigde artikelen.

Kijk voor meer informatie op deze website

 

Wat te doen in Friesland in februari?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties