Gezocht: hippe en originele Friese koren

0

De donkere dagen komen er weer aan en dat betekent drukke tijden voor koorliederen. Dat zingen in een koor leeft en niet suf is, bewijzen de onderstaande koren. Ken jij een Fries koor dat in het rijtje van hippe of originele koren thuishoort, laat het ons weten. En houdt onze website in de gaten voor informatie over de optredens. Het wordt een muzikale, swingende en warme winter!

 

Gospelkoor All For One 

multiculturele gospelkoor All for One 1 Fotograaf is Sonja Hylkema

Het gospelkoor All For One uit Leeuwarden staat onder leiding van Wilco Kloosterman en Basile Maneka Lukadi. Het koor begon bijna vier jaar geleden met twaalf leden, maar is inmiddels flink gegroeid. Het is een kleurrijk geheel van Afrikanen, Surinamers, Antilianen, maar ook Duitsers en ‘gewone’ Leeuwarders en andere Friezen.

Vrouwenkoor Tûzen Triennen 

Tuzen Triennn 12-2006

Met hun kleding van felgekleurde veren boa’s, ondeugend over de blote schouders geslagen, lange zwarte handschoenen en de galajurken veroveren de vrouwen uit Britsum en omstreken heel Fryslân. Het vrouwenkoor is tijdens de nieuwjaarsreceptie van 1997 opgericht en zijn in het wereldje van de Friese ‘jankfodde- en fiskwiifkoaren’ een opvallende verschijning.

Viswijvenkoor Grietje Sprot 

Grietje Sprot 09-2003

Al dik twintig jaar bestaat Viswijvenkoor Grietje Sprot. De oprichting van het koor kwam door een optreden van het Harlinger shantykoor Windkracht Tien in gemeenschapshuis De Foeke op 15 oktober 1993. Zij deden het bloed van een aantal Hylper vrouwen sneller stromen. Zo’n koor wilden ze ook wel, maar dan met liederen over en voor de vissersvrouwen.

 

 

 

 

Delen:

Reacties