Kunstmaand Ameland heeft grote Friese invloed

0

In de maand november vindt de Kunstmaand Ameland plaats. Het werk van ongeveer twintig Friese kunstenaars is volgende maand te bewonderen op het eiland.

Verspreid over heel Ameland zal het werk van de Friese kunstenaars te zien zijn. Met het werk van deze kunstenaars en de creatieve inbreng van vereniging Klaaiwurk uit Boksum, heeft Friesland een grote invloed tijdens Kunstmaand Ameland. De gehele maand staat het eiland in het teken van kunst uit binnen- en buitenland. Zo vormen duinen, kerken, cafés, musea, hotels, restaurants, galerieën en de zee samen een grote expositie van verschillendek kunstenaars en kunstdisciplines.

Zo laat de veelbelovende Janne Martens uit Leeuwarden haar tekeningen op het eiland zien en Maartje Roos uit Hardegarijp komt met bijzondere foto’s naar Ameland. Daarnaast zijn er nog dertien anderen kunstenaars die van ‘de vaste wal’ naar het eiland reizen om hun werk te tentoonstellen. Niet alleen kunstenaars van het vasteland stellen hun ateliers op Ameland open voor het publiek, maar ook vijf mensen van het eiland zelf. Niet alles wat wordt tentoongesteld is van Friese afkomst. Ook werk van fotograaf en journaliste Sacha de Boer en tekeningen van Janpeter Muilwijk zijn de hele maand november te bewonderen op Ameland.

Delen:

Reacties