Lente-uitjes in Friesland

0

De winterjas mag de kast weer in, want het is lente! Hoog tijd om de deur uit te gaan! Ben jij nog op zoek naar een aantal leuke lente-uitjes in Friesland? Lees dan snel verder.

Wandelen in de Friese natuur
Het is lente en dat betekent: jonge dieren, bloemenpracht en heerlijke temperaturen. Het perfecte seizoen
voor een wandeling in de Friese natuur. Wil je liever niet alleen op pad of wil je meer weten over en gebied? Natuurorganisatie It Fryske Gea organiseert diverse wandelingen dit voorjaar. Gedurende deze wandelingen laten de gidsen je kennis maken met alle bijzondere verschijnselen die in de natuur plaatsvinden.

Meer informatie over de wandelingen van It Fryske Gea vind je hier. 

Stadswandeling Leeuwarden
Ervaar tijdens een 1,5 tot 2 uur durende stadswandeling het Leeuwarden van vroeger en nu. Tijdens de wandeling worden leuke historische weetjes en verhalen afgewisseld met mooie graffiti, winkels en kunst. Aanmelden is niet nodig. Elke zondag staat er om 13.15 uur ’s middags een enthousiaste gids bij het standbeeld voor het Historisch Centrum Leeuwarden. Om de tour voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, kun je gratis deelnemen aan de wandeling.

Meer informatie over de stadswandeling vind je op de website van het HCL. 

Kano varen in Appelscha
Ravenswoud staat bekend om zijn natuurschoon. De compagnonbossen zijn vrij ruig en prachtig om in te wandelen, maar vanwege de vele ‘wijken’ zeker ook zeer geschikt om vanaf het water te bewonderen. In 2010 is in Ravenswoud een kanoroute in gebruik genomen. Deze route brengt je  door de historische wijken in een gebied waar voorheen veen werd gestoken. Kom een kano huren en geniet alleen of met gezelschap van de buitenlucht.

Een kano huren in dit gebied? Kijk dan op de website van De Jongens van Outdoor voor de mogelijkheden.

Kabouters spotten in Nationaal Park Lauwersmeer
Bij activiteitencentrum Lauwersmeer van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je (klein–)kinderen klaar. Met een puntmuts op en met de wangen rood geschminkt, kun je samen met je kinderen een route lopen van 500 tot 1500 meter. Onderweg kunnen jullie luisteren naar een verhaal uit het kabouterboek en kabouteropdrachten uitvoeren. Met de kralenketting vinden jullie de kleur van het volgende routepaaltje. En heel leuk: na afloop mogen de puntmutsen mee naar huis!

Meer informatie over het kabouterpad vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Deelnemen aan een wadlooptocht
Met dit mooie weer is het heerlijk om over het Wad te struinen. Neem daarom eens deel een wadlooptocht naar keuze. En nee, dit betekent niet dat je meteen de oversteek moet maken naar een eiland. Er zijn genoeg wadlooptochten die gewoon langs het vaste land gaan. Zo kun je samen met je hele gezin genieten van al het moois op het Wad.

Wil je deelnemen aan een wadlooptocht? Kijk dan eens op de website van het Wadloopcentrum. 

Lente-uitjes in Friesland in april?

Ben je specifiek op zoek naar lente-uitjes in Friesland in de maand april? Bezoek dan een van onze verkooppunten en schaf de april editie van Friesland Post aan. Hierin zetten we een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties