Januari editie Friesland Post

0

Friesland Post is in de jaren zeventig voor het eerst verschenen. Het blad veroverde al snel een plekje in het hart van vele Friezen en is daar niet meer uit verdwenen. Onder deze liefhebbers zijn natuurlijk ook vele Bekende Friezen. De bereidheid om aan de Friesland Post mee te werken is hoog, zo gold ook voor deze editie. De Bekende Friezen wilden hun betrokkenheid graag kenbaar maken door met ons te delen hoe ze terugkijken op het jaar 2016 en vooruitblikken op 2017.

Ook wij, als de redactie van de Friesland Post, hebben een moment genomen om terug te kijken en vooruit te blikken. Het afgelopen jaar was enorm bijzonder. We hebben prachtige artikelen mogen schrijven. Gelijktijdig schreef u ook massaal. Naar ons! We kregen prachtige en veelal ontroerende reacties op onze artikelen en acties. Die betrokkenheid waarderen wij enorm.

Het is ook die betrokkenheid, die het maken van Friesland Post fantastisch leuk maakt. We kijken er dan ook erg naar uit om dit jaar weer twaalf prachtige edities voor u te maken. We trappen nu af met onder meer een jaarhoroscoop, een breipatroon en de winterpuzzels.

Bekend Fryslân blikt terug en vooruit

Bekend Fryslân blikt terug en vooruit Januari is bij uitstek de maand om terug en vooruit te blikken. Wij hebben daarom tien Bekende Nederlanders, die in Fryslân zijn opgegroeid of er nu wonen, aan de tand gevoeld. We vroegen ze wat voor hen het hoogtepunt in 2016 was en waar ze zich nu op verheugen. It’s showtime!

Handen omhoog! Dit is een overval!

Handen omhoog! Dit is een overval! Het is woensdagmiddag 23 november 2016. Op de binnenplaats van de voormalige gevangenis ‘De Blokhuispoort’, waar vroeger de gevangen gelucht werden, vindt een bijzondere boekpresentatie plaats. Auteur Sjerp Jaarsma neemt het eerste exemplaar van het door hem geschreven ‘Handen omhoog! Dit is een overval!’ in ontvangst. Niemand minder dan de enige echte ‘knuffelcrimineel’ die Fryslân kent, Anton B., overhandigt met een brede grijns het boek aan Jaarsma en speecht ultrakort: ‘Alsjeblieft, dit is geen leer- maar een leesboek. Veel plezier ermee!’

Een avond met de jeugdbrandweer

Een avond met de jeugdbrandweer Twee tot drie keer per week rukt het brandweerkorps van Franeker uit. Maar eerlijk is eerlijk: de leden van dit korps worden ook een dagje ouder en dus is het tijd voor nieuwe aanwas. Franeker beschikt sinds kort dan ook over een heus jeugdbrandweerkorps. Immers: jong geleerd is oud gedaan.

Voorvechter van Indoor Drachten

Voorvechter van Indoor Drachten Sinds 2011 is Fryslân een groots opgezet hippisch evenement rijker: Indoor Drachten. Het Fries Congrescentrum in de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland vormt het (strijd-)toneel. Al zes jaar wordt er keihard gewerkt om het internationale concours op de kaart te zetten. Een groot voorvechter is Wiepke van de Lageweg, eigenaar van de wereldwijd gevierde stal VDL Stud.

De pingoruïnes van Opsterland

De pingoruïnes van Opsterland In de gemeente Opsterland zijn veel pingoruïnes te vinden. Dit zijn overblijfselen van pingo’s, die in de laatste ijstijd zijn ontstaan. Ane Zijlstra, districtshoofd bij It Fryske Gea in Zuid-Friesland, kan veel vertellen over deze mysterieuze overblijfselen, waarvan de oorsprong duizenden jaren geleden ligt.

Brei uw eigen Friese musthawwe muts

Brei uw eigen Friese musthawwe muts Fryslân is zelden zo mooi als in de winterperiode. Er samen met het gezin op uit trekken is deze maand dan ook absoluut de moeite waard. Een frisse neus halen, maar niet blauwbekken? Dat kan met de musthawwe muts, die speciaal voor Friesland Post is ontworpen door Akkelien Smink van ‘De Breimeisjes’. Zij vertelt u stap voor stap hoe u deze muts kunt breien.

Friesland Post jaarhoroscoop 2017

Friesland Post jaarhoroscoop 2017 Het nieuwe jaar begint en dat betekent dat er 365 dagen met nieuwe verrassingen voor de deur staan. Natuurlijk wil ieder van ons graag weten wat er in het verschiet ligt. Wat voorspellen de sterren voor u?

Lekkernijen van Friese grond

Lekkernijen van Friese grond Het voedsel van Friese bodem heeft een nieuwe jas. Bijzondere en soms bijna verloren rassen zijn opgenomen in een parade van producten met de smaak van het Friese land.

Delen:

Reacties