November 2014

0

November is de maand van spinnen, mist en regen. De kleuren kunnen prachtig zijn en de paddenstoelen staan nog fier overeind. Tijdens het doorspitten van ons archief voor de rubriek ‘Veertig jaar Friesland Post’ viel ons op hoe mysterieus deze maand kan zijn. We vonden bijvoorbeeld veel verhalen terug over het onderwerp UFO’s. November is een raadselachtige maand. Maar ook een kleurrijke maand en dat biedt perspectief voor creatievelingen. Leeuwarden si een groot deel van de maand november het toneel voor kunstenaars en mediatalenten van over de hele wereld. Op onze vernieuwende website zullen wij regelmatig wonderbaarlijke filmpjes plaatsen van deze mediafanaten.

‘Dwarsbongel met tatoeagenaald’

‘Dwarsbongel met tatoeagenaald’ Nuchter, kalm en down to earth. Geen volk dat beter te omschrijven is met het speekwoord ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ dan de Friezen. Maar toch zijn er ook een aantal markante inwoners, die juist opvallen doordat ze zichzelf durven te zijn. Gekleurde portretten bij wie de Friesland Post maar wat graag op de koffie ging. Deze keer: Tattoo Rinto.

Blijft de otter hier een wrotter?

Blijft de otter hier een wrotter? Hij is er weer, de otter. Sinds 1989 werd hij in Nederland officieel als uitgestorven verklaard. Verontreiniging van het boezemwater werd als hoofdschuldige aangewezen. Ze zijn echter weer terug! Hoe staat het er nu voor met dit visetend zoogdier? We staken ons licht op bij otterkenner Harrie Bosma uit De Knipe.

Mediaspektakel in Leeuwarden

Mediaspektakel in Leeuwarden Drie weken lang staat de Oude Kanselarij in Leeuwarden in het teken van actuele mediakunst. Talenten van over de hele wereld vormen met interactieve installaties, documentaires en meer mediakunst het hart van het festival Media Art Friesland (MAF). Friesland Post geeft een impressie van de vele bijzonder performances die zullen plaatsvinden van 1 t/m 22 november.

Blik op Weststellingwerf

Blik op Weststellingwerf Elke maand staat er een stad, dorp, gemeente of gebied centraal in Friesland Post. Deze keer richten wij onze blik op de gemeente Weststellingwerf. In het nieuwe tijdschrift kom je van alles te weten over deze gemeente. Bijvoorbeeld wat er zoal te doen in Weststellingwerf op gebied van cultuur en historie. Ook staan er leuke feitjes en andere informatie over de gemeente in het tijdschrift.

Overseas samenwonen

Overseas samenwonen Voor Mariska Bijl was Ierland liefde op het eerste gezicht. ‘De sfeer, de natuur, de mensen, de pubs, de gebouwen; het voelde gelijk als thuiskomen.’ Dus toen ze na haar stage bij een Dublinse bloemist een baan aangeboden kreeg, greep ze die kans met beide handen aan. ‘We hadden twee weken de tijd om alles te regelen.’

Het mysterie van de UFO-golf in de koude winter van ‘74

Het mysterie van de UFO-golf in de koude winter van ‘74 E.T., Aliens, Star Wars en Total Recall. Een kleine greep wereldberoemde films over het buitenaardse leven. Fictief kunnen we ons best een beeld vormen over een buitenaards bestaan, het is immers toch allemaal onzin… of misschien niet? Friesland Post blikt terug op de UFO-golf die onze provincie veertig jaar geleden overspoelde.

Delen:

Reacties