Sportoverzicht Fryslân 20 en 21 december

0

Friesland Post presenteert elke maandag in een vogelvlucht hét sportoverzicht uit onze provincie. Dit weekend onder andere: late zege SC Cambuur op PEC Zwolle, Arjan Stroetinga wint schaatsmarathon in Groningen en UNIS Flyers behalen periodetitel in het ijshockey.

Foto Leeuwarder Courant

Belangrijke overwinning Cambuur, bloedeloos gelijkspel sc Heerenveen
SC Cambuur heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. Thomas Lam zette tegenstander PEC Zwolle in de eerste helft met een hard schot op voorsprong. Maar Cambuur-middenvelder Sander van de Streek trok na een uur spelen de stand weer gelijk.  Na een afgekeurde treffer van PEC, leek een puntendeling het maximaal haalbare, maar in de 89ste minuut schoot Erik Bakker een toegekende strafschop feilloos binnen: 2-1. Sc Heerenveen kon het kalenderjaar niet in stijl afsluiten. In het Abe Lenstra stadion konden de Friezen vrijdagavond het net tegen ADO Den Haag niet vinden. Een 0-0 eindstand was uiteindelijk een terecht resultaat, in een matig duel.

Aris vliegt uit de beker
Het was voor de basketballers van Aris uit Leeuwarden geen fijn weekend. De blessures lijken een belangrijke oorzaak te zijn van de matige prestaties  in de afgelopen weken. En ook in Den Bosch kon de ploeg van coach Tom Simpson geen potten breken. Bij rust keek Aris al tegen een 50-36 achterstand aan en aan het eind was het 104-64 voor de Brabanders, waardoor Aris het bekertoernooi vroegtijdig verlaat. In de laatste vijf wedstrijden werd er alleen gewonnen van Groningen (92 – 86). Op 17 januari mogen de basketballers weer aan de bak. Dan is Leiden,  de koploper in de competitie, de tegenstander.

Stroetinga de beste in Groningen
Arjan Stroetinga heeft zaterdag de elfde schaatsmarathon voor de KPN Cup op zijn naam gebracht. De marathonschaatser uit Waskemeer was de beste op de ijsbaan in Kardinge. De rijder van A-ware/Fonterra, was eerder op de avond ook al de beste op de massastart. De Fries bleef in Groningen de Belg Bart Swings en Simon Schouten in een zeer spannende finale voor.

Smaakmaker Rusnak vertrekt naar Groningen.
Het was niet alleen goed nieuws voor SC Cambuur. Gisteren (zondag) werd namelijk bekend dat sterspeler Albert Rusnak in de winterstop verkast naar FC Groningen. De middenvelder werd begin dit jaar gehuurd van Manchester City. In Leeuwarden maakte de twintigjarige Slowaak gelijk indruk. Rusnak had meerdere opties, maar kiest voor FC Groningen, waar hij vanaf januari onder contract staat. SC Cambuur gaat mogelijk deze winter op zoek naar een vervanger voor de kleine dribbelaar.


UNIS Flyers pakken periodetitel na ruime zege

Het gaat maar door met de UNIS Flyers. De ijshockeyers presteren uitstekend in de competitie en bekroonden dat dit weekeinde met de periodetitel. De ploeg uit Heerenveen won afgelopen week ook al twee duels en was nu te sterk voor Trappers uit Tilburg: 1-4. Door de ruime zege blijven de UNIS Flyers ongeslagen in de competitie. Flyers is dankzij de winst op Trappers bovendien al verzekerd van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Op 11 januari staat ook nog eens de bekerfinale op het programma. Dan is wederom Destil Trappers uit Tilburg de tegenstander. Dat duel wordt afgewerkt in Eindhoven.

Delen:

Reacties