Sportoverzicht Fryslân 27 en 28 december

0

Friesland Post presenteert elke maandag in een vogelvlucht hét sportoverzicht uit onze provincie. Vele competities liggen momenteel stil, maar in Thialf werd volop gestreden voor het KPN NK allround. Sven Kramer was voor de zesde keer in z’n carrière de beste bij de heren.

Zonder ook maar een afstand te winnen, wist Kramer zondag een half dozijn NK-allround titels te voltooien. Eerder werd hij in 2005, 2007, 2008, 2009 en 2013 Nederlands kampioen allround.

Geen podium voor Bergsma
Kramer zag zijn voorsprong tijdens de afsluitende tien kilometer niet meer in gevaar komen. De Fries werd op de slotafstand tweede achter Jorrit Bergsma uit Oldeboorn. Bergsma, olympisch kampioen op de tien kilometer, knokte nog fel om een podiumplaats te bemachtigen in het algemeen klassement. Zijn winnende tijd op de tien kilometer was net niet genoeg om Koen Verweij van de laatste trede van het podium te stoten. Douwe de Vries uit Heerenveen werd knap vijfde in het algemeen klassement.

Nauta slaagde er niet in haar NK-titel te verdedigen

Weinig Fries succes bij de vrouwen
Yvonne Nauta uit Uitwellingerga kon haar titel van vorig jaar niet verdedigen. Ze reed verdienstelijk maar wist uiteindelijk alleen op de 3.000 meter naar het podium te schaatsen. Meer dan een zesde plaats in het eindklassement zat er voor de Friezin niet in. Ireen Wüst werd met overmacht allround kampioen bij de vrouwen. Ze won maar liefst drie afstanden.

Delen:

Reacties