Theatergroep Molke zingt over Friese boeren

0

Molke is een theaterproject dat op 14 juni een voorstelling gaat geven. Tijdens dit optreden zingt een koor over de onuitgesproken emoties van jonge boeren. Hoe kunnen deze teksten het beste worden geschreven? Juist ja, door een dag mee te lopen met deze Friese boeren.

Ook Friese boeren ondervinden een grote impact van de veranderingen in de melkveehouderijen vanwege de afschaffing van het Europese melkquotum. De familiebedrijven staan hiermee onder druk en kunnen genoodzaakt zijn om schaalvergroting door te voeren, of erger, naar het buitenland te vertrekken.

Maatschappelijke thema’s
Door middel van theater, muziek en zangers probeert het project de dilemma’s en zorgen van de hedendaagse boer te vertellen. ‘Door dit soort maatschappelijke thema’s te gebruiken als aanleiding voor een voorstelling worden goed opgeleide kunstenaars klaargestoomd en worden dit soort problemen kenbaar gemaakt’, zegt productieleider Judith Baarsma.

Zangers gezocht
Het theaterproject onder leiding van Titia Bouwmeester, is onderdeel van projectorganisatie Keunstwurk. Zij zijn met spoed op zoek naar 15 zangers die dit initiatief invulling willen geven. ‘Kunst maken door wat er speelt in de samenleving is een bijzonder vak en erg leerzaam. De repetities zijn onder leiding van de ervaren componist Ben Lammerts van Bueren die vaak met amateurs werkt. Huiver dus niet om je aan te melden’, stelt Baarsma. De repetities zijn op 11 juni, 13 juni en 14 juni.

Delen:

Reacties