Unieke logeerplekken in Fryslân

0

Wie in Leeuwarden overnachten wil, kan voortaan ook terecht in een boomhut. De eerste boomhut is vrijdag 27 maart  aan de Zuidergrachtswal in de bomen geplaatst. De boomhut is gemaakt in Dokkum en is net wat groter dan een doorsnee boomhut: 4,5 meter breed, 6 meter lang en zo’n 3,5 meter hoog. Deze boomhut is niet de enige bijzondere plek in Fryslân waar je een nachtje of weekend kan vertoeven. Friesland Post zet de meest bijzondere Friese logeerplekjes op een rij.

Slapen in een molen

Wil je eens anders overnachten dan in een tentje of een hotel? Boek dan een unieke overnachting in de nostalgische Langweerder Molen. Hollandser slapen kan niet! De molen is niet alleen prachtig ingericht, maar ook aan de buitenkant is alles tiptop in orde. Vanuit de woonkamer stap je zo de stelling op met een prachtig uitzicht naar alle windstreken. Zin in een boottochtje? Vaar dan vanaf de steiger van de molen de Langweerder Wielen en de aangrenzende Friese meren op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op gepaste hoogte overnachten

In de havenkraan van Harlingen laat je, op gepaste hoogte, de dagelijkse beslommeringen de boel de boel. Twee jaar lang werkten vakidioten aan de verbouwing van de havenkraan. Vanaf 2003 is het mogelijk om Harlingen en de Waddenzee bij licht en bij donker vanaf kraanhoogte te bewonderen.

kraan

Dobberen in een reddingscapsule

Dobberen en wegdromen in een reddingscapsule hoe voelt dat? In Fryslân kan je het ervaren. De reddingscapsule is in 1972 gebouwd en heeft lange tijd dienst gedaan bij een olieplatform op de Noordzee. Tegenwoordig dobbert de reddingscapsule als een luxe één-suite-hotel op de mooiste plekjes in Fryslân.

Exclusieve-overnachting-Friesland-1

Slapen in een Mongoolse Yurt

In Mongoolse sferen wanen op het Friese platteland: het klinkt bizar, maar het kan echt. Op een landelijk gelegen locatie omringd door groen en water te Easterein slaapt u in een Mongoolse Yurt. De Yurt is een nomadentent en heeft vijf slaapplaatsen.

yurt

Overnachten in een Zwitsers wijnvat

Landelijk bekendheid kreeg het hotel de Vrouwe in Stavoren een aantal jaren geleden door het omtoveren van vier Zwitserse wijnvaten tot hotelkamers. Ze zijn geplaatst langs een houten gaanderij naast het achterterras van het hotel. De wijnvaten zijn van alle gemakken voorzien en uitgevoerd met dikbuikige deurtjes en ronde raampjes.

wijnvat

Kerkelijk weekend

Slapen naast een kerkorgel met uitzicht op een preekstoel, het kan in Oosterbierum. De kleine dorpskerk is omgetoverd tot een stijlvol vakantiehuis met een ruime tuin, kippen en oude fruitbomen.

kerkje

Ongedwongen in de bak

Slapen in een bajes: gedwongen voor velen een hel, maar ongedwongen pure ontspanning. Althans bij het voormalige politiebureau in Makkum. In 2006 is het pand, gebouwd in 1954, gerenoveerd en voor bewoning geschikt gemaakt. Het is in zijn geheel te huur en van de cellengang is een appartement gemaakt.

baaies

De wacht houden in de vuurtoren

In 1998, na driekwart eeuw trouwe dienst, gaat de oorspronkelijke functie van de vuuroren van Harlingen verloren. Even is de toekomst van het markante pand onzeker, totdat een particulier er zijn droom in verwezenlijkt: een unieke slaapplaats met een bijzonder uitzicht. De vuurtoren is geschikt als verblijfs- en overnachtingsruimte voor twee personen.

Vuurtoren_Harlingen_5-491x381

Agrarisch overnachten

Direct aan nationaal park Lauwersmeer bevindt zich een authentieke Friese kop-hals-romp boerderij van meer dan tweehonderd jaar oud. Het is onder andere mogelijk om in de klassieke kamer te overnachten en te slapen in een antiek bed.

kophals

 

Delen:

Reacties