Vijf leuke evenementen in Friesland op 28, 29 en 30 oktober

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 28, 29 en 30 oktober allemaal te doen is.

1. Beluister muziek door een blonde bril in Drachten
De blonde vrouw, het middelpunt van vele grappen. Toch heeft een blondje iets volstrekt eigens. Ze zijn sexy, speels, krachtig en toch kwetsbaar. Singer-songwriter Nina June geeft op 28 oktober in de Lawei te Drachten een intieme en kwetsbare voorstelling over de blonde vrouw. Via haar eigen muziek en muziek van haar voorbeelden, zoals Annie Lennox en Marilyn Monroe, legt ze uit waarom ze tot deze eigenzinnige groep vrouwen behoort. Heb je interesse, maar geen blond haar? Wees gerust, ook mensen met een andere haarkleur mogen deze voorstelling bezoeken. 😉

Meer informatie vind je op deze website.

2. Neem een kijkje op het Survento 50-plus evenement
We worden allemaal ouder. Vitaliteit, zelfredzaamheid en mobiliteit zijn onderwerpen waar dan ook veel over nagedacht wordt. Via internet kun je op bijna alles een antwoord vinden. Voor degenen die liever informatie verkrijgen via rechtstreeks contact is het Survento 50-plus event in Surhuisterveen opgericht. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober kun je vragen stellen aan enthousiaste medewerkers van bedrijven, die je maar al te graag willen helpen. Gezellig een kopje koffie drinken kan natuurlijk ook.

Meer informatie vind je op deze website.

3. Luister naar verhalenverteller Herman Kruize in Appelscha
De zomer is nu echt voorbij. Het licht wordt schaarser en de temperatuur daalt. Verhalenverteller Herman Kruize verwarmt je op zaterdag 29 oktober in het donker van de avond met vele verhalen en gedichten over licht in de duisternis. Hierbij krijgt de veelzijdige verteller hulp van harpist Engbert de Leeuw. De boeiende verhalen over avontuur en romantiek gaan je zeker niet in de koude kleren zitten!

Meer informatie vind je op deze website.

4. Help basketbalvereniging Aris aan de overwinning
Basketbal is een van de grootste sporten in de Verenigde Staten, maar ook in Friesland wordt basketbal steeds populairder. Basketbalvereniging Aris uit Leeuwarden komt uit op het hoogste niveau in Nederland. Ze staan momenteel op de 5e plaats. Zondag 30 oktober is de thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Moedig de sporters luidkeels aan en schreeuw ze naar hun tweede overwinning van dit seizoen!

Meer informatie vind je op deze website.

5. Bezoek Flooi & Zo in Franeker
Flooi & Zo is een overdekte vlooienmarkt met een mix van oude en nieuwe spulletjes. Op de markt tref je een grote diversiteit van spullen aan. Denk hierbij aan kleding, speelgoed, klusmateriaal en snoepgoed. Tevens is er voor de kinderen een kinderplein met leuke activiteiten. Zo kunnen ze springen op een springkussen, cupcakes versieren of geschminkt worden. Voor zowel jong als oud is er dus genoeg te beleven.

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties