Vijf leuke evenementen in Friesland op 9, 10 en 11 december

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 9, 10 en 11 december allemaal te doen is.

1.Simmerjûn yn Desimber
Voor een uiterst bijzondere theaterervaring ben je bij de voorstelling ‘Simmerjûn yn Desimber’ aan het juiste adres. Acteur Folkert Wesseling zal namelijk samen met troubadoer Adri de Boer en het koor Opus 3 optreden in een bus. De voorstelling is toegespitst op de mooiste scènes uit het theaterspectacel ‘BUSterbaarlik’. Het schouwspel zal plaatsvinden op 9, 10, 11, 15 en 16 december in het Nationaal Openbaar Vervoer Museum in Ouwsterhaule en de drie oldtimerbussen die je door het denkbeeldige Friese landschap zullen leiden.

Kijk voor meer informatie op deze website.

2.De Fryske Winters
Zo’n veertig kunstenaars doen dit jaar mee aan de thematentoonstelling die georganiseerd wordt door galerie BAS10 in Sneek. Het thema ‘Fryske Winters’ past natuurlijk perfect bij de tijd van het jaar. Wat kun je verwachten? Onder andere de knusheid van de feestdagen, spierwitte sneeuw, ijzige kou, kale bomen en natuurlijk nog veel meer. De opening zal op zaterdag 10 december plaatsvinden. De tentoonstelling zal doorlopen tot en met maandag 30 januari.

Kijk voor meer informatie op deze website.

3.Alvestêde Fair in Ferwerd
It giet oan! Nou ja, de Alvestêde Fair dan. Het Vrijhof in Ferwerd zal op zaterdag 10 december geheel worden aangekleed in de sfeer van de Elfstedentocht. Voor echte schaatsliefhebbers dus een waar paradijsje. Zo zijn er bijvoorbeeld stempelposten en marktkramen te vinden. Zangeres Anneke Douma en het dweilorkest ‘De Wodkapel’ uit Marrum houden de sfeer erin met wat aangename muziek.

 Kijk voor meer informatie op deze website.

4.Flinke Winter Favorieten
Het is ‘the most wonderful time of the year’ op de Flinkefarm in Hemelum en dat is niet zonder reden. Tijdens ‘de Flinke Winter Favorieten’ op 10 en 11 december valt er namelijk genoeg te ontdekken. Een legio aantal deelnemers presenteert overheerlijke seizoens producten. Verder zijn er prachtig gedekte tafels te vinden en kun je bijzondere kerstdecoraties en andere home items kopen. Aan sfeer en gezelligheid zal het niet ontbreken, want alle lichtjes en vuurkorven op het erf zorgen voor een heerlijk knus effect. Ook zijn er verwarmde en verlichte tenten aanwezig. Alles om te zorgen dat je het niet koud krijgt tijdens een gezellig dagje uit.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5.Op een mooie Pinkserdag
Harry Bannink, Ruud Bos en Joop Stokkermans. Als het goed is, kennen we ze allemaal. Deze heren zullen zelf niet op de bühne staan, maar de zangeressen Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg wel. Zijn brengen zondag 11 december een ode aan de grote componisten die vele bekende  Nederlandse liedjes hebben gemaakt. Vele klassiekers als ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Zeg ‘ns AAA’ , ‘Telkens weer’ en ‘De Fabeltjeskrant’ zullen de avond vullen met een flinke dosis nostalgie. In deze bijzondere voorstelling zullen de zangeressen worden begeleid door een orkest onder leiding van Eric van Tijn.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties