Vijf leuke evenementen in Friesland op 9, 10 en 11 september

0

Iedere donderdag zet de redactie van de Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 9, 10 en 11 september allemaal te doen is.

1.Kom langs op het Friese boekenfeest in Leeuwarden
Vrijdag gaat het Friese multimediaspektakel ‘Swalk’ van start! Dit jaar trekt het Friese
multimediaspektakel met beeld, geluid, muziek en verhalen van 9 tot en met 18 september door Friesland.

Vrijdagavond start het festival met het Frysk Boekefeest. Op het programma staan onder meer de boekpresentaties van het Kadoboek Neiskrift van Marga en het boek voor kinderen ‘Wapper’ van Yke Reeder.

Meer informatie over Swalk vind je op deze website.

2. Oude tijden herbeleven in Woudsend
Aanstaande zaterdag wordt ter gelegenheid van de Open Monumentendag en de Friese Molendag in de kern van Woudsend het evenement ‘Monumenten, Muziek en Meer…’ georganiseerd. Er is een kunstmarkt, een boerenmarkt, een visrokerij en een uitgebreid kinderprogramma. Daarnaast kom je tijdens een ritje in de ‘Monumentenexpress’ langs diverse plekken met muzikale optredens van solisten, koren en muziekgroepen.

Meer informatie vind je op deze website.

3.Breng een bezoek aan de frUITmarkt in Sneek
Op zaterdag 10 september is het tijd voor de derde editie van de frUITmarkt in Sneek. Struin over de culturele markt waar allerlei ambachten, galeries en musea zich presenteren of geniet van lekkere hapjes en drankjes op één van de terrassen.

Meer informatie vind je op deze website.

4. Wandelen in Ooststellingwerf
De Lionsclub Ooststellingwerf organiseert aanstaande zaterdag de wandeltocht  ‘Appelstap’. Een unieke wandeltocht door de omgeving van Appelscha. Onderweg word je aangenaam verrast met muziek, kunst, drama, lichteffecten en theater.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Speuren naar spinnen in het Drents Friese Wold
Op zondag 11 september laat een gids van Staatsbosbeheer je tijdens een wandeling heel veel spinnen zien. De wandeling start om 14.00 uur vanaf het Buitencentrum in Appelscha en duurt ongeveer twee uur. Durf jij het aan?

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voorheen leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

 

Delen:

Reacties