Vijf leuke evenementen in Friesland op 20, 21 en 22 januari

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 20, 21 en 22 januari allemaal te doen is.

Beleef het onthutsende verhaal van Alice Herz-Sommer in Workum
“Life is beautiful” gaat over de verbazingwekkende levenskracht van Alice Herz-Sommer. Alice is twee jaar geleden op 110-jarige leeftijd overleden en is met deze leeftijd de oudste overlevende van de Holacaust. Dankzij haar eindeloze optimisme en haar muziek wist zij het concentratiekamp Theresienstadt (Terezín) te overleven. Aanstaande vrijdag vertelt en speelt Klaasje Postma het meeslepende levensverhaal van deze vrouw. Pauli Yap vult deze indrukwekkende voorstelling aan met stukken van Bach, Beethoven, Schumann en Chopin. Allemaal composities die Alice zelf op wereldniveau speelde.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Geniet van de beste covers in Leeuwarden
De in 2007 opgerichte groep “Spijcker” speelt aanstaande zaterdag in muziekcafé Scooter’S. De drie heren spelen hits van vroeger en nu met een bijzondere eigen twist. Wees gerust, er zullen waarschijnlijk genoeg nummers gespeeld worden die je nog niet kent. Spijcker weet het feest namelijk gaande te houden met een groot aantal ‘vergeten’ klassiekers.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Ontdek de natuur in het Mandefjild bij Bakkeveen
Het Mandefjild bij Bakkeveen staat vooral bekend om de zandverstuiving. Het is een groot wandelgebied met onder andere bos, water en heide. Er zijn een aantal bijzondere diersoorten te vinden, zoals Drentse heischapen, exmoorpony’s en reeën. Een gids van het Fryske Gea leidt je aanstaande zaterdag rond in dit mooie gebied. De gids zal je vertellen over bijzondere planten, slaapplaatsen van nachtdieren en begrazingsbeheer. Na afloop van de ongeveer drie uur durende tocht, kun je genieten van een kop snert in de schaapskooi.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Laat je hersenen kraken tijdens een damwedstrijd in Drachten
Ben je een echte damliefhebber? Dan heb je geluk! Aanstaande zondag is er namelijk een damsimultaan in de bibliotheek van Drachten. Je kunt het opnemen tegen drievoudig Fries Kampioen Gabriël Heerema. Wees niet gevreesd, je hoeft geen damexpert te zijn. Iedereen mag aanschuiven!

Kijk voor meer informatie op deze website.

Geniet van prachtige zang in Harich
Zanger Gerard Alderliefste doet aanstaande zondag een duet met de Friese zangeres Geartsje Zwerver. Alderliefste is bekend geworden door zijn samenwerkingen met onder andere Ramses Shaffy, Liesbeth List, Paul de Leeuw en Cor Bakker. Ook zijn band genaamd “Alderliefste” doet het goed in de muziekwereld. Deze zondag laat hij samen met Geartsje Zwerver een mooie mix horen van Franse, Nederlandse, Engelse en Friese liedjes. Naast bekend werk van chansonniers als Brel, Fugain en Shaffy, wordt er ook eigen werk vertolkt.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties