Wandelend langs Friese steden met Elfstedenpad

0

De Elfstedentocht was altijd om te schaatsen en te fietsen. Tegenwoordig kan je ook wandelend de Friese steden bezoeken. De wandelroute langs de elf steden krijgt duidelijke bewegwijzering. Deze route maakt onderdeel uit van een wandelnetwerk voor heel Fryslân.

De nieuwe route is een wens die in vervulling gaat volgens Bram Hulsman, programmamanager bij de Provincie Fryslȃn. ”Er is al jaren behoefte aan een typisch Fryske wandelroute langs de elf steden die meerdaagse wandeltoeristen trekt”, aldus Bram.

De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en Stichting Wandelnet werken in opdracht van de provincie Fryslân aan de ontwikkeling van deze wandelroute. In de loop van 2017 is de route het hele jaar te bewandelen. Het Elfstedenpad zal een geduchte concurrent worden van de bekende lange afstandsroute het Pieterpad.

“Met goed verzorgde vaar-, fiets- en wandelroutes en uniforme bewegwijzering kunnen wij straks onze gasten de mooiste en meest bijzondere Friese parels laten bezoeken,” aldus een tevreden Hulsman.

Met haar 240 km aan wandelavontuur is de route een interessante en aantrekkelijke route voor wandelsporters. Niet alleen omdat het verwijst naar de Tocht der Tochten.  Het Elfstedenpad laat Fryslân ook als één geheel zien. Het goed bewegwijzerde wandelpad is voor zowel de afstandswandelaars als recreatieve wandelliefhebbers een hele ervaring. Wandelaars kunnen het pad straks op elke dag en op elke gewenste plek van de route beginnen.

Delen:

Reacties