Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 december 2017?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 15, 16 en 17 december 2017? Je leest het onderstaand!

1.Bezoek de Winterfair in Dokkum
In Dokkum wordt aanstaande vrijdag voor de 9e keer een kerstfair in Dickensstijl georganiseerd. Naast de 80 kramen, voorzien van kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar, zal de Dokkumer binnenstad gevuld zijn met een aantal sfeermakers! Zo zijn er kerstengelen te vinden, is er een heuse kerststal aanwezig en verwelkomen meer dan 100 figuranten in Dickenskledij jou. Uiteraard kun je genieten van een heerlijke glas glühwein onder het genot van de muziek van de koren.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Kerstfair Dokkum.

2. Wandel mee tijdens de fakkeloptocht in Joure
Aanstaande vrijdag kun je meewandelen tijdens de fakkeloptocht in Joure. Om 18.30 uur start de tocht op de Merk. Na afloop kun je genieten van een heerlijke kop chocolademelk én je kunt de kerstman groeten. De beste man komt namelijk langs in zijn arrenslee.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Te Joure.

3. Film kijken en dineren in Twijzel
Een mooie film kijken met een goede glas wijn binnen handbereik? Als jou dit als muziek in de oren klinkt, is de filmavond in het Interieurcafé te Twijzel iets voor je. Op vrijdagavond 15 december kun je eerst genieten van een goede pan soep met boerenbrood en een heerlijk husigemaakt (stoof)gerecht). Na het diner start de film, waar je onder het genot van een drankje naar kunt kijken.

Meer informatie is te vinden op de website van Pilat & Pilat.

4. Beleef Dokkum!
Kom aanstaande zaterdag naar Dokkum voor een speciale beleving. Om 14.00 uur vertelt een erkende gids alles over Dokkum en Bonifatius. Na de stadswandeling kun je aanschuiven bij Stadscafé Artisante, waar Bonifatius754 een bierproeverij organiseert. Let op: aanmelden voor dit arrangement is noodzakelijk.

Meer informatie over het arrangement en het aanmelden is te vinden op de website van Booking Dokkum.

5 .Wandelen door het Taconisbosk
Op zondag neemt een gids van It Fryske Gea je mee door het eeuwenoude boscomplex Taconisbosk. Je wandelt tezamen over het Tsjerkepaad, een historisch pad dat je leidt over weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje. Onderweg kun je de grote bonte specht tegenkomen, maar misschien spot je ook wel een ree!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Wat te doen in Friesland in december?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in december? Breng dan vanaf donderdag 30 november een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de december editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties