Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 januari 2020?

0

Ook voor aankomend weekend hebben wij weer een aantal leuke activiteiten op een rij gezet. Dus, wil je weten wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 januari 2020? Check dan onderstaande uit-tips!

1.Films kijken tijdens de Sneker Filmwinter
Tijdens de Sneker Filmwinter, van 16 t/m 19 januari, worden er 44 films vertoond! Met een goede planning kun je er 14 kijken 😉 Daarnaast is er ook een zeer bijzondere gast aanwezig tijdens het festival. Niemand minder dan Martin Koolhoven opent de Filmwinter de16e, en geeft de 17e een workshop over het maken van films en het regisseren.

De trouwe Sneker Filmwinter-fan ontdekt wellicht de oudere titels in het programma. Dit heeft te maken met het jubileumjaar van Sneker Filmwinter. Tien (oud) bestuursleden mochten een favoriet uit de programma-geschiedenis van het filmhuis kiezen.

Meer informatie is te vinden op de website van Filmhuis Sneek.

2. Ladiesnight in Burdaard
In Burdaard wordt aanstaande zaterdag de romantische feelgoodfilm ‘Holiday in the Wild’ uit 2019 vertoond. Kate (Kristin Davis) uit Manhattan heeft voor zichzelf en haar man een tweede huwelijksreis geboekt, zodat ze niet depressief wordt wanneer haar zoon het nest verlaat om te gaan studeren. In plaats van dankbaarheid te tonen maakt haar man een abrupt einde aan hun relatie. De verstoten Kate besluit om alsnog in haar eentje op safari te gaan in Afrika. Tijdens een omweg door Zambia helpt ze haar piloot Derek (Rob Lowe) om een babyolifant zonder moeder te redden. Ze verzorgen het dier in een plaatselijk olifantenreservaat en Kate verlengt haar vakantie. Zou ze met een nieuwe liefde in het vooruitzicht toch terugkeren naar huis of maakt ze er een permanent avontuur van?

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

3. Snertsjouwtocht over de heide
Beschik je over een goede conditie en ben je dol op wandelen en de natuur? Kom dan genieten van een sjouwtocht over de heide in natuurgebied het Mandefjild. Deze wandeltocht is net iets langer dan een normale variant én halverwege krijg je een heerlijke kom snert! De sjouwtocht van aanstaande zaterdag wordt begeleid door een enthousiaste natuurgids van It Fryske Gea, die je met alle liefde meer vertelt over het Mandefjild en de dieren die hier leven.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

4. Lezing over een huis vol in Nes
Anita Terpstra (1974) vertelt op zondagmiddag 19 januari vanaf 15.00 uur over haar boek ‘Het huis vol’ in Theaterkerk Nes. Dit boek geeft een beeld van het grote gezin in naoorlogs Nederland. Haar lezing gaat over hoe het was om op te groeien in zo’n groot gezin. Was het gezellig? Kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en hoe werd de orde bewaakt? Maar vooral, hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens beïnvloed van Anita’s vader, moeder ooms en tantes?

Meer informatie is te vinden op de website van Theaterkerk Nes.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in januari.

Delen:

Reacties