Wat te doen in Friesland op 24, 25 en 25 januari 2020?

0

Ook voor aankomend weekend hebben wij weer een aantal leuke activiteiten op een rij gezet. Dus, wil je weten wat te doen in Friesland op 24, 25 en 26 januari 2020? Check dan onderstaande uit-tips!

1.Maak kennis met en ervaar wat verwarring is in Leeuwarden
Kom op vrijdag 24 januari naar het kenniscafé in Leeuwarden en ervaar wat ‘verwarring’ is en met iemand doet. Vanaf 13.30 uur (tot 15.30 uur) organiseert Stichting AanZet en MEE Friesland in wijkcentrum Bilgaard, De Hooidollen 17 in Leeuwarden een (maak)kenniscafé.

Deze inloopmiddag is voor buurtbewoners en alle andere geïnteresseerden die meer willen weten hoe iemand met een niet zichtbare beperking in de war kan raken. Maar ook, wat voelt iemand als hij of zij in de war is en wat moet je als omstander wel of juist niet doen! Middels de verhalen van een ervaringsdeskundige en een VR (Virtual Reality) bril maak je kennis met ‘verwarring’.

Meer informatie is te vinden op de website van MEE.
Meedoen? Meld je dan aan via de website van MEE.

2. Winkelen op het Friese platteland
Naar de ‘grote’ stad om te winkelen? Niet nodig! Op het platteland van Noord-Friesland zijn namelijk ook fantastische winkeltjes (en ateliers) te vinden. Middels de Noord-Friese Winkeltjesroute kom je in aanraking met deze parels. Het aanbod in de winkels en ateliers varieert van tweedehandsgoed, servies, mode, bloemen, kaarsen, glasmozaïek en glaskunst tot ambachtelijk linnengoed, woonaccessoires en landelijke cadeau-artikelen. Bij de ateliers kun je de kunstenaar aan het werk zien en workshops volgen in kaarsen maken, zeefdrukken, mozaïeken en bloemschikken!

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

3. Damherten spotten met It Fryske Gea bij Katlijk
Vlakbij Heerenveen, in het Ketliker Skar, organiseert It Fryske Gea een mooie tocht! Tijdens de winterwandeling door dit oude, bosrijke cultuurlandschap kom je ongetwijfeld damherten tegen. Zij graden namelijk in dit gebied! De natuurgids vertelt je van alles over de herten, de das, en spechten, maar ook over de historie van het gebied en het ontstaan van het gebied in de laatste ijstijd, door de adelijke familie Bieruma-Oosting.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor vrijdag 24 januari om 15.00 uur. 

4. De Nationale Voorleesdagen in Dokkum
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen maakte poppentheater Inkipinki uit Heerenveen de voorstelling Moppereend. Eend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Deze gratis toegankelijke voorstelling is voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar en duurt ruim een half uur.
Op zondag 26 januari is de voorstelling in Dokkum om 15.30 uur.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in januari.

Delen:

Reacties