Wat te doen in Friesland op 31 januari en 1 en 2 februari 2020?

0

Het eerste weekend van februari staat voor de deur! De maand waarin veel goede voornemens stranden, maar ook de maand waarin leuke activiteiten worden georganiseerd. Kijk je met ons mee? Wij vertellen je wat kun je doen in Friesland op 31 januari, maar ook op 1 en 2 februari 2020.

1.Een avond vol verhalen en boeken in Sneek
In navolging van het BoekSimmerBoekfeest organiseert Boeken fan Fryslân nu het BoekWinterBoekfeest. Een feest voor schrijvers, lezers en iedereen die geïnteresseerd is in mooie verhalen. Voor deze eerste editie van het BoekWinterBoekfeest is een Verhalenwedstrijd uitgeschreven. De winnaar van de wedstrijd wordt op het feest zelf bekend gemaakt en mag zijn of haar verhaal voordragen aan het publiek. Bovendien zullen op het BoekWinterBoekfeest vijf korte verhalen voorgedragen worden door Henk
van der Veer, Klaas Jansma, Baukje Zijlstra, Sipke de Schiffart en Willem Schoorstra als
vertegenwoordigers van de Friese schrijvers. Livemuziek is er van het duo Weima & vd Wer!

Het BoekWinterBoekfeest heeft als thema ‘Koek en Sophie’ en wordt gehouden op vrijdag 31 januari om 20.00 uur in Café de Bakkersdochter in Sneek.

2. Compagnie Carabosse verlicht Leeuwarden
Op donderdag 30, vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari zorgt Compagnie Carabosse garant voor een hartverwarmend, gratis toegankelijk openluchtspektakel. De Franse vuurshow Installation de Feu is drie avonden achter elkaar van 18.00 tot 22.00 uur te zien. Er staan vuurinstallaties op en bij het Wilhelminaplein, Ruiterskwartier, Lombardplein, de Oude Lombardsteeg, Nieuwestad (beide zijden), Het Naauw, Waagplein, Kleine Kerkstraat, Oldehoofsterkerkhof, Torenstraat en Oude Doelesteeg.

Wie de volledige route wil bewandelen kan in elke straat ‘instappen’. Bij de in- en uitgang van smalle straten wijzen verkeersregelaars de voetgangers op het geldende eenrichtingsverkeer.

Meer informatie is te vinden op de website van Visit Leeuwarden.

3. Armband smeden in het Fries Museum
Onder leiding Sebastiaan Pelsmaeker kun je aanstaande zaterdag een eigen metalen Vikingarmband leren maken. Uit de Vikingtijd worden nog steeds veel metalen armbanden teruggevonden. Deze koudgesmede armbanden zijn vaak rijk versierd met stempelwerk! Je eigen stempel leren maken en een Vikingarmband decoreren van ijzer en tin? Dat kan zaterdag in het Fries Museum. 

Meer informatie en aanmelden kan via de website van het Fries Museum.

4. Op naar de Flower Power Markt in Drachten
Op zondag 2 februari wordt in de Lawei te Drachten de Flower Power Markt georganiseerd.De Flower Power Markt is een markt met workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl.

Op markt (met meer dan 40 aanbieders) kun je heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Maar je kunt ook genieten van een massage, een consult nemen, advies krijgen over je gezondheid, je laten informeren over duurzame energie of kennismaken met de kracht van piramiden. Of deelnemen aan het leuke workshop programma voor jong en oud!

Meer informatie is te vinden op de website van de Flower Power Markt.

Wat te doen in Friesland in februari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in februari.

Delen:

Reacties