Wat te doen in Friesland op 5, 6 en 7 april 2019?

0

April doe wat hij wil, maar toch lijkt de zon ook aankomend weer goed zijn best te doen. Wil je weten wat te doen in Friesland op 5, 6 en 7 april 201?9 Klik deze pagina dan vooral niet weg. Wij hebben namelijk een vijftal leuke uitjes op een rij gezet voor zowel jong als oud!

1. Op naar de kermis in Kollum
Van woensdag 3 april (eurodag) tot en met zaterdag 6 april is de voorjaarskermis te vinden op het Maartensplein in Kollum. Iedere dag kun je van 14.00 tot 22.00 uur (donderdag en vrijdag vanaf 15.00 uur) plaatsnemen in de attracties. Op de kermis tref je o.a. de TripTemptation, Botsauto’s, Zweefmolen, Draaimolen, Grijpers, Pusher, Schietsalon, Touwtje Trek Kraam, Oliebollenkraam, Kip van het Spit kraam en de suikerspin/popcorn kraam.

Meer informatie is te vinden op de website van Kollum.

2. Bezoek de watersportdag in Lemmer
Op zaterdag 6 april organiseert de Lemster Watersportvereniging de Zevenwolden van 11.00 tot 17.00 uur de Watersportdag 2019 in en rond het clubgebouw aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Iedereen is dan welkom om al even warm te lopen voor het komende watersportseizoen. In het kader van dit nieuwe seizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Bovendien is er een Tweedehands Watersportmarkt met allerhande spullen. Je kunt eenvoudig vanuit het centrum bij het clubgebouw komen middels de pendeldienst. Deze rijdt ieder halfuur!

Meer informatie is te vinden op de website van de Lemster Watersportvereniging.

3. Op zoek naar kinderkleding en speelgoed in De Westereen
Aanstaande zaterdag is het tijd voor de 13e editie van de kinderkleding en speelgoedbeurs By Buuf. De deuren van het Badhús in De Westereen worden om 10.00 uur geopend, waarna je tot 13.00 uur kunt struinen tussen de kinderkleding en speelgoed. Voor de kinderen is er een kinderhoek aanwezig, dus je kunt naar hartelust shoppen!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van By Buuf.

4. Maak een bijenhotel in Oudehaske
De Wilde Bij heeft het moeilijk en kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Jij kunt ze helpen door bloemen te planten, maar ook door een bijenhotel te maken. Aanstaande zondag kunnen kinderen voor € 2,50 samen met heel veel anderen zo’n verblijfplaats voor bijen maken in Oudehaske. De middag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer en Dorpsbelang Oudehaske.

Opgeven is verplicht en kan via bliidoptwiid@hotmail.com of via de Facebookpagina.

5. Voorjaarsfair in Lichtaard
De Noord-Friese Winkeltjesroute, je wellicht bekend, organiseert voor de tweede keer een heuse voorjaarsfair in de kerk van Lichtaard. Aanstaande zondag 7 april is de Gertrudiskerk het decor voor de kleinschalige fair. Het kerkje wordt door de ondernemers omgetoverd tot een gezellige markthal. Het aanbod is een afspiegeling van de producten die de veertien winkeliers en atelierhouders normaliter verkopen in hun winkels. Bekijk bijvoorbeeld woonaccessoires, kleding, brocante, sieraden, bloemen en kunst. Naast de mogelijkheid om gezellig te komen rondneuzen, wordt er koffie/thee met iets lekkers verkocht.

Meer informatie over de fair is te vinden op de Facebookpagina van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

Wat te doen in Friesland in april?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties