Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 februari 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 februari 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 8, 9 en 10 februari 2019?

1.Filmbeelden van de Elfstedentocht bekijken in Leeuwarden
Aanstaande vrijdag 8 februari wordt er een record verbroken. Het is dan namelijk 8070 dagen geleden dat er een Elfstedentocht plaatsvond. Voor het Fries Film Archief en Tresoar aanleiding om vrijdag een filmmarathon te houden. Op vrijdag 8 februari zullen er meer dan vijf uur aan filmbeelden van tachtig jaar Elfstedentocht  (1917 tot en met 1997) worden vertoond in de Histobios van Tresoar. De eerste ronde begint om 10.00 uur de tweede om 16.00 uur. Mensen kunnen vrij in- en uitlopen tijdens de vertoning.

Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Film Archief.

2. Wandelen in het Rysterbosk
In de buurt van Rijs ligt het Rysterbosk. Hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. Kortom, het Rysterbosk is een bezoek meer dan waard! Aanstaande zaterdag kun je (samen met je familie) genieten van de natuur tijdens de wandelexcursie van It Fryske Gea. 

Tijdens de wandeltocht wordt er speciaal aandacht besteed aan hoe de natuur in de winter overleeft. De gids van It Fryske Gea vertelt je bijvoorbeeld graag waar de vleermuizen uitrusten en de gids speurt samen met jou naar sporen van reeën en dassen.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

3. Vind je Valentijn in Surhuisterveen
Op zoek naar de liefde van je leven? Kom dan aanstaande zaterdag naar Surhuisterveen! 
In een sfeervolle, leuke ambiance met een DJ, een heus begeleidingsteam en Raynaud Ritsma (zanger van Vangrail) word je gekoppeld aan de leukste vrijgezelle dames en/of heren die aanwezig zijn! De speeddate vindt plaats in een oldtimer ‘Lovebus’. Is de speeddate succesvol? Dan kunnen jullie de date voorzetten met een gratis hapje en bittergarnituur van Kolkzicht. 

Meer informatie is te vinden op de website van Surhuisterveen.

4. Mexicaans koken in Leeuwarden
Dol op de uitbundige Mexicaanse keuken? Tijdens de kookworkshop Mexicaans Koken leer je in één middag zelf een tafel vol heerlijke en kleurrijke gerechten maken. Je gaat in De Kleyne Sint Jacob aan de slag met het maken van nacho’s, verschillende salsa’s, enchilada’s en fajita’s van de plaat. Uiteraard allemaal zonder poeders, pakjes en zakjes.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kleyne Sint Jacob.

5. Stamppot eten in Damwoude
Eet jij liever een echt Hollands gerecht? Schuif dan aanstaande zondag aan bij het stamppot buffet in Damwoude. Inloop is vanaf 17:30 uur in De Krusiweg en het belooft een gezellige avond te worden waar de World Servants groep van Damwoude een viertal heerlijke Hollandse stamppotten serveert. Voor €12,50 (€7,50 voor kinderen tot 12 jaar) eet je mee. Dit is inclusief twee consumpties. De opbrengst gaat naar de World Servants groep, zodat zij in de zomer van 2019 ontwikkelingswerk kunnen gaan doen in Afrika en Latijns-Amerika.

Opgeven kan tot 8 februari via mail@wsdamwoude.nl of via geef.

Wat te doen in Friesland in februari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in februari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de februari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties