Wat te doen op 22, 23 en 24 november in Friesland?

0

Heb je zin om dit weekend lekker de deur uit te gaan? Iets te ondernemen? Zoek dan niet verder. Wij hebben de leukste activiteiten in het weekend van 22, 23 en 24 november voor je opgezocht.

1. Herfstmuziek door het Apollo Ensemble

In samenwerking met Stichting Alde Fryske Tsjerken speelt het Apollo Ensemble het aankomend weekend in verschillende Friese kerken. Het programma bestaat uit de Sinfonia Concertante van Mozart (voor viool, altviool en orkest), die van Devienne (voor fluit, hobo, fagot, hoorn en orkest) en de Concertante van Cambini (voor twee solo-violen en strijkers). De herfstkleuren schemeren door in de muziek, net zoals in het gedicht ‘Herstmuziek’ van Adema van Scheltema waarop het programma geïnspireerd is.

Meer informatie over de concerten vind je op de website van het Apollo Ensemble.

2. Etsy Made Local X H-vleugel 2019

Etsy is een website (www.etsy.com), waarop verschillende handgemaakte producten en vintage items worden verkocht. Er zijn verschillende verkopers, verspreid over de hele wereld. Dit weekend kun je ook offline je slag slaan. In de H-vleugel van de Blokhuispoort wordt namelijk het ‘Etsy Made Local X H-vleugel 2019’ evenement georganiseerd. Hier kun je zaterdag 23 november de leukste Etsy-spulletjes shoppen. Er zullen veel verschillende stands op het evenement verschijnen, dus er zit vast iets voor je bij! Ook leuk: de entree is gratis.

Meer informatie over dit evenement vind je op de Facebookpagina van Etsy Made in NL.

3. Warme winternacht

Zin om dit weekend even helemaal los te gaan? Dat kan op zaterdag 24 november vanaf 22.00 uur bij Brasserie Kolkzicht te Surhuisterveen. Dan is het namelijk tijd voor de ‘Warme Winternacht’. Dit is een jaarlijks terugkerend, gezellig feest waarbij de voetjes ongetwijfeld van de vloer gaan. Net als de afgelopen jaren, zal ook dit keer de Partyband TOF! aanwezig zijn. Deze band speelt door heel het land en is eigenlijk van alle markten thuis. Van top 40-hits tot klassiekers uit de 80’s en 90’s en van Nederlandse meezingers tot dance-muziek. Het wordt gegarandeerd een feestje!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Brasserie Kolkzicht.

4. Kerstsprokkelfair Ryptsjerk

De Kerstsprokkelfair in Ryptsjerk (Rijperkerk) die dit weekend plaatsvindt (21 t/m 24 november) is al decennia een begrip. Elk jaar is de markt erg populair, en komen er vele bezoekers op af. Dit jaar is het thema, net als het voorgaande jaar, ‘Winterfest’. Een feest in winterse sferen dus! De Kerstsprokkelfair is alvast een goed voorproefje van de feestelijke decembermaand. Er is woon- en kerstdecoratie te vinden, er kan volop kleding en accessoires geshopt worden en er is muziek. Daarnaast kun je inspiratie opdoen bij de verschillende modeshows en bloemschikdemonstraties. Dus, trommel je vriendinnen op en bezoek de Kerstsprokkelfair!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Kerstsprokkelfair.

5. Sinterklaashuis Franeker

Wat heeft de Sint toch een luxe in Franeker! Hier heeft hij namelijk een eigen huis. Hij mag verblijven in het prachtige Stadhuis, waarbij alles om hem en zijn pieten draait. Erg handig als hij in de omgeving van Franeker moet zijn! Natuurlijk heeft de Sint het erg druk rond deze tijd en heeft ook hij wel eens vrij. Dan vindt hij het helemaal niet erg om visite te ontvangen! Zondag 24 november mag je het Sinterklaashuis dan ook binnen om de Sint en zijn pieten te bezoeken.

Meer informatie vind je op deze website.

Wat te doen in Friesland in november?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in november.

 

Delen:

Reacties