Wat te doen op Vlieland

0

Wie het authentieke eilandgevoel wil ervaren, pakt de boot naar Vlieland. Lees in Friesland Post wat daar deze maand allemaal te doen is. Hier alvast een tipje van de sluier.

In de kerk op Vlieland zijn regelmatig concerten bij kaarslicht van gerenommeerde klassieke muzikanten. Troubadour Sjoerd is wekelijks in de cafés te vinden en Folkduo Drijfhout kom je over tegen met haar eilandmuziek.

Cranberry’s

Het oogsten van de cranberry’s wordt gevierd van 15 t/m 21 oktober. Op zaterdag 27 september leidt de Amusetour (culinaire kennismaking met Vlieland) geïnteresseerden langs verschillende locaties van het eiland.

Cranberryweek

Glop

‘Wat is een glop?’ is een veelgestelde vraag op Vlieland. Overal in de Dorpsstraat zijn ze te zien. Ook zijn er de opvallende namen, zoals Waterhalersgrop en Jonge Keesglop. Voor nieuwsgierige mensen: Reinildis van Ditzhuyszen schreef er een boek over, de Gloppengids van Vlieland.

 

Glop

 

Yoga

Mariel Slotman geeft iedere zondag- en woendagochtend buiten-yoga-lessen. Ze is onder de indruk van de rust, ruimte en schoonheid van het eiland. www.islandyoga-vlieland.nl

Delen:

Reacties