Wat te doen in Surhuisterveen

0

Surhuisterveen is onder andere bekend van de vele sportactiviteiten. Lees in Friesland Post wat daar deze maand allemaal te doen is. Hier alvast een tipje van de sluier.

Cultureel Surhuisterveen

Nôtmûne Koartwâld

De Korenmolen Kortwoude (Nôtmûne Koartwâld) is gebouwd in 1864 en werd gebruikt als roggemolen. De molen wordt nu nog steeds gebruikt om tarwe mee te malen. In het winkeltje zijn er verschillende meelsoorten te koop.

MuseumOtEnSien

In museumboerderij Ot en Sien heeft de tijd 100 jaar stilgestaan. Met een winkeltje, een schooltje en een dokterspraktijk uit die oude tijd beleeft u de sfeer van toen. Bezoekers kunnen hier terecht voor zowel een kort bezoek als een dagvullend programma.

Sportief Surhuisterveen

profronde

De Profronde van Surhuisterveen is een jaarlijks terugkerend wielerevenement waar duizenden toeschouwers op af komen. Op de tweede dinsdag na afloop van de Tour de France strijden de toppers om de Gouden Fiets van vereniging Spavo.

De Feanster 40 triatlon wordt gehouden in het centrum van Surhuisterveen. Er wordt gestart in het water en na een kilometer zwemmen wordt er 30 kilometer gefietst en 9 kilometer hardgelopen.

Noordelijk Senioren Festival

Op 15 oktober wordt het Noordelijk Senioren Festival georganiseerd, dat plaatsvindt in kerkelijk gebouw De Flambou. Veertien muziekverenigingen laten deze editie hun geluiden horen.

Delen:

Reacties