Weekendtips van 24 en 25 januari

0

Friesland Post presenteert elke vrijdag vijf weekendtips die het bezoeken waard zijn. Dit zijn de weekendtips van 24 en 25 januari.

‘Van Berini tot Solex’ in Rottevalle

Van Berini tot Solex

Van Berini tot Solex van Marjolein Meijers

Marjolein Meijers is zondagmiddag te bewonderen in de DGkerk  in Heerenveen met de voorstelling ‘Van Berini tot Solex’. Van Iers, Americana, tot eigen muziek. Marjolein Meijers zit 25 jaar in het theatervak: als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan, solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers, het publiek door haar muzikale leven. Liedjes van vroeger en nu worden, met afwisselenden stemmingen zoals ingetogen, vrolijk en stemmig. Marjolein gaat zingen en speelt bas en gitaar. Walter Kuipers is te horen met zijn viool, mandoline, bouzouki, doedelzak en Onno Kuipers met accordeon, trekzak en gitaar.

Een heuse Foodmarkt in Leeuwarden

Foodmarkt

Foodmarkt Leeuwarden

 In het Zaailand in Leeuwarden is aan komend weekend een “foodmarkt”. Er worden ruime terrassen geplaatst waar betaalbaar eten verkrijgbaar is in het teken van “streetfood”. In het aangenaam warme en overdekte winkelcentrum kunt u genieten van allerlei producten uit deze regio. Op de markt zijn producenten, horecabedrijven en detaillisten aanwezig met een eigen stand. De organisatie is in handen van de Smaakversterkers en de ruimte wordt geëxploiteerd door PUSL (Pop-up Stores Leeuwarden).

 

 

 

 

 

 

 

Kindermusical door Theater Terra (4+).

kikker is jarig

Kikker is jarig

Theater Terra staat bekend om het tot leven brengen van personages als ‘Dribbel’, ‘Kleine Ezel’ en natuurlijk ‘Kikker’. Met ‘Kikker is jarig’ komt een compleet nieuwe Kikkermusical naar de theaters. Kikker is vrolijk, want hij is jarig. Maar denken de vriendjes van Kikker daar wel aan? Een feestje zonder vriendjes is geen feestje. Zijn ze hem nou vergeten? Zelfs na 25 jaar is Kikker nog steeds populair onder de aller kleinsten. 24 januari om 14:00 uur in Franeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezelligheid bij de Windmolen

Cornwerd

Cornwerd

De maalploeg van de Cornwerdermolen verzorgt in en om de sfeervol verlichte molen een avond met glühwein, warme chocolademelk en oliebollen die ter plaatse tegen een kleine bijdrage voor je worden gebakken. Bij voldoende wind is de molen in bedrijf en kan je een kijkje in de molen nemen om de sfeer van vroeger proeven. Tevens wordt er doorlopend een DVD getoond over verschillende type molens in Nederland. De Cornwerdermolen staat in de schijnwerpers en is door middel van bewegwijzering prima te vinden. Zaterdag 24 januari van 18:00 tot 23:00 in Cornwerd.

O tu, chara sciença mia musica Concert in Blija

Anneke Hoekman en Hidesato Sugiyami zijn aankomende zaterdag te horen in de hervormde kerk in Blija. U kunt luisteren naar verschillende muziekstukken die een beeld geven van de ontwikkeling van de blokfluit en zijn muziek in de laatste 750 jaar. De titel betekend een ode aan de muziek, die rond het jaar 1300 als een wetenschap werd gezien. De meeste werken zijn speciaal voor de blokfluit gemaakt, maar dat zijn ze niet allemaal. Het is echter heel aannemelijk dat ook deze muziek op blokfluiten geklonken zou kunnen hebben. Het concert is op zaterdag 24 januari om 16:30 uur.

Delen:

Reacties