Wereld Naakt Tuinieren Dag

0

Op de eerste zaterdag van mei mag er naakt getuinierd worden. Deze frappante dag werd in het leven geroepen door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC).  Volgens de organisatie is het hartstikke goed voor je gezondheid om in je nakie in de tuin te werken. Daarnaast zou het ook nog eens bijdragen aan een positief zelfbeeld.

Nudist Louis van Gorkom (66) uit Drachten doet elk jaar mee aan de World Naked Gardening Day. Maar dit jaar vond hij het op de eerste zaterdag in mei nog te koud om uit de kleren te gaan. En daarom stond hij op Moederdag voor het eerst poedeltje naakt te schoffelen en harken in zijn tuin.

Wereld Naakt Tuinieren Dag

Van Gorkom uit Drachten tuiniert altijd naakt. Zonder kleding tuinieren geeft hem een extra ervaring. ‘Je staat dan dichter bij de natuur. De wind strijkt langs je lichaam en de zon schijnt op je huid. Dat voel je veel minder goed als je kleding draagt. Mocht naakt tuinieren een brug te ver zijn, probeer het dan eens met blote voeten. Erg bevrijdend, al zeg ik het zelf.’

Twitter

Vind je het lastig om een beeld te vormen bij deze dag? Wij helpen een handje. Op Twitter verschenen onder de hashtag #nakedgardeningday een paar foto’s van mensen die World Naked Gardening Day in volle glorie hebben gevierd.

Delen:

Reacties