Close Menu
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Nieuws uit Fryslân
    • Nu in de winkel: het novembernummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het oktobernummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het septembernummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het augustusnummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het julinummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het juninummer van Friesland Post
    • Nu in de winkel: het meinummer van Friesland Post
    • Uniek slaapfeestje in Natuurmuseum Fryslân
    0513 - 68 33 14
    Facebook LinkedIn Instagram RSS
    Friesland Post
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    Word abonnee
    Tip de redactie
    0 Shopping Cart
    0 Shopping Cart
    Friesland Post
    Word abonnee
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Home»Winacties»Win een diner voor twee bij restaurant Eindeloos!
    Winacties

    Win een diner voor twee bij restaurant Eindeloos!

    onze redactieDoor onze redactie24 april 2015Bijgewerkt op:23 maart 20162 minuten leestijd
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Deze actie is inmiddels verlopen! Je kunt dus geen kans meer maken op een diner bij restaurant Eindeloos!

    Russen zijn er dol op: witvis die bij ons in het IJsselmeer zwemt. De vissoorten voorn en brasem vinden daar gretig aftrek en worden als snacks bij bier en wodka gegeten. In Fryslân wagen we ons niet aan deze lekkernijen uit de Friese binnenwateren. Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden brengt daar verandering in. Onder het motto ‘gedurfd proberen’ zetten zij  vergeten vissoorten op de kaart. Jij maakt kans om als eerste deze gerechten te testen.  

    Lekkere witvis

    In Nederlander eten we geen voorn en brasem en al helemaal niet in gezouten en gedroogde vorm. Russen wel. Zijn zij nou zo gek of zijn wij zo dom? In het IJsselmeer zwemt (nog) genoeg lekkere witvis, maar die wordt door ons niet gegeten. Of eigenlijk niet meer, want vroeger werd er met name door sportvissers op gevist. Op sommige plekken zelfs massaal, zoals bij de Friese hoek en de Lemster hoek. En al de gevangen vis werd geconsumeerd. Meestal gebakken, maar ook gestoofd in boter, al dan niet met peterselie en watermunt. Sommige hengelaars maakten gehaktballen van brasem. Maar die tijd is nu voorbij.

    Niet op de menukaart

    In de Nederlandse restaurants zie je voorn en brasem dus niet op de menukaart staan. Een enkeling uitgezonderd zoals die van De Pronckheer in het Utrechtse Cothen. De meeste restaurants gaan voor ‘wilde’ zeevis als tong, schol of kabeljauw of gekweekte zalm, paling en forel. Gedurfd proberen is beter dan fantasieloos imiteren, vinden Friesland Post en chefkok Willem Schaafstra van restaurant Eindeloos. En daarom maakt deze topkok speciaal voor onze lezers een gerecht met de vergeten vis voorn. Wil jij dit gerecht testen? Stuur een mail naar info@frieslandpost.nl o.v.v. restaurant Eindeloos en maak kans op een diner voor twee in Leeuwarden. Gaat heel Fryslân binnenkort witvis uit eigen binnenwateren bereiden?

    Lees binnenkort een uitgebreide reportage over de vergeten vissoorten witvis in Friesland Post.

    gerechtwitvis

    Delen: Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Vorig artikelSexy horrorfilm over Sneekweek
    Volgend artikel Toiletbezoek wordt feest in Friesland
    Gerelateerde berichten

    Abonnees Friesland Post mee naar Museum Martena

    Online winactie ‘Speakers Corner’ 10 april

    Succesvolle winacties De Tocht en Fêste Grûn

    Laat een reactie achter Cancel Reply

    Deze maand in de Friesland Post
    • Novembereditie 2025

      Novembereditie 2025

      Het novembernummer van Friesland Post is er – vol met verhalen die warmte brengen. We spreken met voetbaltrainer Henk de …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Cadeaubon Half jaar abonnement

    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook X (Twitter) Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.