Dit was het nieuws!

0

De eerste maanden van 2017 zijn voorbij gevlogen. Wij hebben de eerste edities van dit jaar opengeslagen en vervolgens hebben wij de leukste nieuwtjes verzamelt. Blik jij samen met ons terug?

Vijf Friese nieuwtjes

Vaarwel bushalte!
Sinds begin dit jaar hoef je niet meer met al je spullen naar een bushalte te lopen op Terschelling, Vlieland of Ameland. Mensen die langs een busroute lopen kunnen namelijk hun hand uitsteken, waarna de bus stopt (mits de verkeersveiligheid dit toelaat). Uitstappen moet nog wel gewoon bij een halte!

Bekijk prachtige natuur vanuit huis
Gek op de natuur, maar niet in de gelegenheid om eropuit te trekken? Of ligt het natuurgebied dat je wilt bezoeken niet om de hoek? Dan hebben wij goed nieuws! In de eerste maanden van dit jaar maakte Natuurmonumenten bekend, dat zij tezamen met Google, een aantal natuurgebieden toegevoegd hebben aan Google Street View. Zo kun je een kijkje nemen op ‘vogeleiland Griend’ en ‘Waddeneiland Schiermonnikoog’.

Bibliotheek introduceert WhatsApp-assistente Bibi
WhatsApp: een applicatie die dagelijks dor miljoenen Nederlanders wordt gebruikt om op een laagdrempelige, snelle en persoonlijke manier contact te hebben. Bibliotheken Noord Fryslân speelde in op de trend en is sinds dit jaar dan ook te bereiken via WhatsApp. Heb jij een vraag over het verlengen van een boek of wil je weten of een boek beschikbaar is? Vraag het WhatsApp-assistente Bibi.

Bibi is elke dag van 9.00 tot 23.00 uur te bereiken op WhatsApp-nummer 06 – 15 12 72 02.

Friese mannen kunnen zeer goed met ouders over weg
Onlangs bleek uit onderzoek van webshop ‘Only for Men’ dat Friese mannen het best met hun ouders overweg kunnen van alle Nederlandse mannen. Met 76% heeft Friesland het hoogste percentage mannen dat zegt goed tot zeer goed met de ouders op te kunnen schieten.

Friese musea sluiten goed aan bij wensen publiek
De musea in Friesland trokken vorig jaar meer dan één miljoen bezoekers. 33% van hen komt uit de eigen provincie. Dit doet blijken uit een onderzoek van Museumfederatie Fryslân. Laatstgenoemd gegeven toont aan dat de musea goed inspelen op de wensen van de inwoners van Friesland.

En ook dit Friese nieuws haalde de Friesland Post…

 Het Friese nieuws

Delen:

Reacties