Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 mei?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 mei? Je leest het onderstaand!

Vaar van 10.00 uur tot 17.00 uur rond tijdens de Joustertocht 
Tijdens deze goedverzorgde dagtocht vaar je vanaf de Slachtedyk rondom Joure. Op partyschip ‘Waterpoot’ ben je van alle gemakken voorzien. Je wordt ontvangen met koffie en appeltaart, ’s middags is een driegangendiner georganiseerd en als afsluiter kan je genieten van een kopje thee en een bonbon. En dat alles terwijl je de Friese wateren bewondert.

Lees meer over de Joustertocht

Open het watersportseizoen in Leeuwarden
In de binnenstad van Leeuwarden worden zaterdag, allerlei aan watersport gerelateerde activiteiten georganiseerd tijdens de opening van het watersportseizoen. Zo kan je in het centrum gratis meevaren op een praam of elektrische sloep. Bij het stadsstrand Leeuwarden kan je een sup huren en door de grachten pendelen. Om het nog feestelijker te maken kan je tijdens het pendelen luisteren naar een gezellig deuntje van de Maritieme Folkgroep.

Lees meer over de opening van het watersportseizoen in Leeuwarden

Proeven aan de natuur in Buitenpost
Dit natuurfestival vindt zaterdag plaats in De Kruidhof. Op de markt worden uitsluitend producten aangeboden die rechtstreeks uit de natuur komen. Kinderen kunnen broodjes met kruiden uit de tuinen bakken op een vuurtje, je kan rondgeleid worden door de tuinen en geïnteresseerden kunnen gratis advies krijgen over de aanleg van een moes- of kruidentuin.

Lees meer over natuurfestival Proeven aan de natuur

Bewonder de drie noordelijke provincies tijdens de 3 provinciënwandeltocht
Tijdens de negende editie van ‘de 3 provinciënwandeltocht’ kan je wandelen door het coulisse landschap ten noordoosten van Bakkeveen, het gebied tussen Marum en Zevenhuizen. Hier vind je nog echte oude zandpaden. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar het Rode Kruis, zij organiseert van dit geld uitstapjes voor ouderen in Noord-Nederland.

Lees meer over de 3 provinciënwandeltocht 

Bezoek de Europa om de hoek Kijkdagen
Zaterdag en zondag vindt de zevende editie van de Europa om de hoek Kijkdagen plaats. In Nederland zijn er veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door diverse Europese fondsen. Tijdens deze dagen kan je het project bij jou in de buurt bezoeken. Op de website vind je meer informatie over welke projecten waar plaats vinden.

Lees meer over de Europa om de hoek Kijkdagen

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in mei? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties