5 activiteiten in Friesland op 25, 26 en 27 januari 2019

0

Ben jij op zoek naar leuke activiteiten in Friesland op 25, 26 en/of 27 januari 2019? Wij hebben vijf leuke activiteiten voor aankomend weekend voor je op een rij gezet, dus lees snel verder!

1. Talentenjacht in Kollumerzwaag
Op 25 januari beland je in de grote zaal van dorpshuis De Trije Doarpen in een waar paradijs van mensen die hun talenten laten zien. Met goocheltrucs, voetbaltrucs, zangers en playback-acts belooft het een spannende avond te worden! Voor de pauze mogen jonge talenten hun kunsten vertonen en na de pauze zetten de volwassenen hun beste beentje voor. Wie gaat er met de hoofdprijs naar huis?!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

2. Treinen spotten in Joure
In Joure kunnen treinliefhebbers aanstaande zaterdag hun hart ophalen. Op de gezellige treinbeurs wordt een veelzijdig aanbod getoond van gebruikte en nieuwe treinen. Deze collectie wordt verdeeld over tafels die verspreid staan over 100 meter. Onder het struinen kan men bijpraten met andere liefhebbers of je kan je de fijne kneepjes van de modelspoorhobby laten bijbrengen.

Meer informatie is te vinden op de website van Treinbeurs Joure.

3. Winkelen op het platteland
Alle winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute openen aanstaande zaterdag gezamenlijk hun deuren! Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je struinen door de panden van de veertien winkeliers/atelierhouders. Het aanbod in de winkels en ateliers varieert van brocante, tweedehandsgoed en vintage-kleding tot servies, mode, bloemen, kaarsen, glasmozaïek, glas-art, ambachtelijk linnengoed, woonaccessoires en landelijke cadeau-artikelen. Bij de ateliers kan men de kunstenaar aan het werk zien en workshops volgen in kaarsen maken, brocante pimpen, mozaïeken en bloemschikken.

Vergeet vooral niet om de stempelkaart uit te printen, want bij iedere deelnemer ontvang je een stempel! Alle stempels verzameld Dan ontvang je een leuke attentie bij de laatste deelnemer.

Meer informatie is te vinden op de website van de route.

4. Wandel mee met de Winter Wandeltocht in Heerenveen
Stichting Spotlights organiseert op 26 januari de 1ste editie van de Heerenveenster Winter Wandeltocht. Met meerdere wandelafstanden (5, 10 en 15 kilometer en een leuke fotopuzzeltocht van 2,5 kilometer voor kinderen) is dit wandelevenement geschikt voor jong en oud! De opbrengst van deze tocht komt bovendien ten goede aan Stichting Spotlights en Villa Joep.

De tocht wordt afgesloten met een gezellige ontmoeting in Museumcafé Belvédère. Zo kunnen wandelaars nog even nagenieten met een hapje en een drankje.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Winter Wandeltocht.

5. Ontmoet Schotse Hooglanders bij Katlijk
Aanstaande zondag kun je samen met een natuurgids wandelen in Ketliker Skar! Ontdek samen met de gids de slaapplaats van de damheren en de Schotse Hooglanders en ontdek alles over hun leven. De kudde Schotse Hooglanders woont in het natuurgebied en draagt zo bij aan het openhouden van de omgeving. Wist jij trouwens dat de eerste hooglander in 1987 door Youp van het Hek is uitgezet in Ketliker Skar?

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Delen:

Reacties