Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 januari 2019?

0

Nam jij jezelf aan het begin van dit nieuwe jaar voor om meer te bewegen, meer te ondernemen (met je gezin/vrienden) of om nieuwe plekken in Friesland te ontdekken? Dan helpen wij je graag op weg! Onderstaand vertellen wij je graag wat er te doen is in Friesland op 18, 19 en 20 januari 2019?

1.Programmeren en website bouwen voor kinderen
Aanstaande vrijdagmiddag kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar deelnemen aan CoderDojo in de bibliotheek van Joure. Kinderen kunnen hun eigen games programmeren in Scratch, zelf een website bouwen of een mini-computer programmeren. Mocht Joure te ver weg zijn, of mocht 18 januari niet passen: op 19 januari kunnen kinderen ook terecht in Heerenveen.

Meer informatie is te vinden op de website van CoderDojo.

2. Dineren en film kijken in Twijzel
Wil je een avondje uit en ben je nog op zoek naar een leuke bestemming? Meld je dan aan voor de FILMavond met maaltijd in Twijzel op 18 januari. In het Interieurcafé van het dorp wordt rond 18.00 uur een goede soep met boerenbrood geserveerd met daarna een huisgemaakt (stoof)gerecht. Vervolgens start de de film.

Meer informatie is te vinden op de website van Pilat & Pilat.

3. Snertsjouwtocht over de heide van Bakkeveen
Ben je in het bezit van een goede conditie en is een paar uur wandelen zeker aan jou besteed? Neem dan deel aan de sjouwtocht over de heide in natuurgebied het Mandefjild. Deze tocht is net iets langer dan een normale wandeltocht én wordt afgesloten met een heerlijke kom snert. Het natuurgebied is erg geliefd onder wandelaar vanwege de diversiteit aan landschappen. Naast de planten en dieren die op natuurlijke wijze in het gebied terecht zijn gekomen, zijn er ook enkele bewoners naar het gebied gebracht. Zoals de Drentse heideschapen!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

4. Genieten van eten in Leeuwarden
Het is weer tijd voor een heel leuk culinair event in Leeuwarden: De WijnSpijs Wandeling. Op zondag 20 januari kun je van 12.00 uur tot 17.00 uur langs zes verschillende restaurants wandelen. Overal krijg je een gerecht met een bijpassend wijntje. Kom alleen of samen met je kennissen, vrienden en/of familie naar dit culturele evenement! 

Meer informatie is te vinden op de website van WijnSpijs Wandeling.

5. Gratis toegankelijke filmvoorstelling in Wommels
Museum it Tsiispakhûs organiseert zondag een gratis toegankelijke filmmiddag met drie historische films. De eerste film die wordt vertoond is ‘1949- De lotgevallen van de koe Meibloem’. Na de pauze is het de beurt aan de film ‘Boerenleed en boerenhoop ‘ uit 1934 over Jan en Griet en hun kinderen uit Sexbierum, die mede door de hoge pachtprijzen in die crisistijd en andere tegenslagen de boerderij moeten verlaten en op straat komen te staan. Tot slot volgt een korte film uit de serie Blik op souder, getiteld ‘Koudum van gras tot melk’. De vroegere manier van gras- maaien en hooiwinning, de melkverwerking tot kaas en boter en ook de sigarenrokende leden van het bestuur van de fabriek passeren de revue.

Meer informatie is te vinden op de website van It Tsiispakhûs.

Wat te doen in Friesland in januari?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties