Blik op Sneek

0

Iedere maand staat er in de Friesland Post een gemeente of plaats centraal. In augustus is dit Sneek geworden. We werpen een blik op deze drukbezochte watersportplaats, waar men van heinde en verre naar toe komt.

In onze blik op Sneek staan onder meer zes leuke uitjes en vier weetjes. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke rubrieken. We zullen ze één voor één bij langslopen.

Sneek toen en Sneek nu
Wij zochten een prachtige historische foto van Sneek uit 1928 op en zetten er een foto van dit jaar naast. Het kiekje is op precies dezelfde plek genomen en dat is te zien!
Sneek toen en Sneek nu

6x doen!
In 6x doen! zetten we zes leuke uitjes in Sneek voor je op een rij. De uitjes bevinden zich op verschillende locaties en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

De markante woning in Sneek
De markante woning van deze maand staat in Sneek. Het is een woning aan het Kleinzand met vele houten details. De eigenaresse Annamarie Bouwhuis gaat het stulpje met pijn in het hart verlaten, omdat zij wil gaan samenwonen. Nog eenmaal laat ze trots haar stekje zien.
De markante woning in Sneek

Wist u dat…
In Wist u dat… hebben we vier weetjes op een rij gezet. Zo vertellen we bijvoorbeeld dat de populairste nachtclub van Noord-Nederland in Sneek te vinden is. Het gaat hier om Club 1841.

Sneek op het web
Ook de inwoners van Sneek zitten niet stil en zijn heel actief op het internet. De meest opvallende Tweets van de afgelopen tijd staan in deze rubriek.
Sneek op het web

Een kwartet markante Snekers
Net als iedere andere stad in Fryslân telt ook Sneek genoeg markante persoonlijkheden, die de watersportstad een gezicht geven. Friesland Post portretteerde een kwartet ‘BS’ers’ oftewel Bekende Snekers in verschillende leeftijdscategorieën.

Nieuwsgierig?
Wil je meer over Sneek weten en ons augustusnummer lezen? Hier kun je zien wat er nog meer in de augustus editie van Friesland Post staat.

Delen:

Reacties