De vijf leukste evenementen in Friesland op 16 en 17 april

0

Dit bericht dateert uit 2016. Ben je op zoek naar uitjes die plaatsvinden op 16 april 2017 of 17 april 2017? Bekijk dan het artikel “De vijf leukste Friese uitjes voor het Paasweekend”

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 16 en 17 april allemaal te doen is.

1. Loop mee in Dokkum
Aanstaande zaterdag kun je in Dokkum deelnemen aan een culturele avondwandeling genaamd ‘Ljochtsjend Paad’. De tocht voert je langs de mooiste historische locaties van de Elfstedenstad. Je kunt genieten van korte uiteenlopende optredens waarbij alle vormen van theater aan bod komen.

Meer informatie vind je hier.

2. Doe Maar in Leeuwarden
Ben je een echte fan van de populaire popgroep Doe Maar? Kom dan aanstaande zaterdag naar Het Schaaf City Theater in Leeuwarden. Hier treedt een Doe Maar tributeband op. Alle grote hits, zoals ‘Is dit alles’, ’32 jaar’ en ‘De bom’ passeren de revue.

Meer informatie vind je hier.

3. Mary Poppins in Sneek
Ieder jaar verzorgt musicalopleiding MUZT een grote voorstelling in Theater Sneek. Dit jaar is de voorstelling gebaseerd op het klassieke verhaal over kinderjuffrouw Mary Poppins. De prachtige theatervoorstelling van MUZT is ieder jaar uitverkocht, dus wacht niet te lang met het kopen van kaarten voor 16 of 17 april.

Voor meer informatie en het kopen van kaarten kun je hier terecht.

4. Skûtsjesilen in Langweer
De start van het watersportseizoen in Langweer begint traditioneel met het eerste wedstrijdweekend Skûtsjesilen. Aanstaande zaterdag en zondag zullen 40 skûtsjes de strijd met elkaar aangaan. Niet zo’n fan van het Skûtsjesilen? Kom dan op zondagmiddag rondneuzen op de braderie van Langweer of geniet van live muziek in de diverse cafés.

Meer informatie vind je hier.

5. Op zoek naar goud in Jelsum
Ook dit jaar neemt Dekema State in Jelsum weer deel aan de Museumweek. Het museum trapt af met de openstelling van het museum tegen het gereduceerde tarief van € 1,00. Bovendien kun je op zowel zaterdag als zondag, onder begeleiding van een gids, een wandeling maken langs de bijzondere stinzenplanten. Deze planten staan rondom de State. De kinderen kunnen ondertussen op zoek gaan naar plantjes met een stinzenplanten-zoekkaart, en ze kunnen in de state de goudspeurtocht doen.

Meer informatie vind je hier.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties